G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,35
CNY4,81
GBP44,83
EURO/USD1,09
BIST8.860,30
Petrol73,93
GR. ALTIN2.931,22
BTC2.267.096,27

Fındık, Kuruyemiş ve Beyin Sağlığı: Yeni Araştırma Sonuçları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuruyemişlerin sağlık üzerindeki etkilerine ilişkin yapılan araştırma sonuçlarına göre, kuruyemiş tüketiminin özellikle kadınlarda, 60 yaş üstü bireylerde ve diğer risk faktörleri bulunmayan kişilerde daha belirgin bir koruyucu etki gösterdiği ortaya çıktı. Obezite veya aşırı alkol tüketimi gibi ek sağlık sorunları bulunanlarda ise bu etkinin daha az olduğu gözlemlendi.

Fındıkların iltihabı azaltma ve kolesterol seviyelerini düşürme gibi çok yönlü etkilerinin, bunama riskini azaltmada önemli bir rol oynadığını düşünen bilim insanları, fındıkların içerdiği besin değerlerinin beyin sağlığını destekleyerek nörodejeneratif hastalıkların ilerlemesini yavaşlattığına inanıyorlar.

Castilla-La Mancha Üniversitesi ve Porto Üniversitesi’nden araştırmacıların GeroScience dergisinde yayımlanan çalışmalarına göre, kuruyemişlerin günlük tüketimi bunamanın önlenmesinde koruyucu bir rol oynayabilir. Yedi yıllık bir takip sonucunda, düzenli olarak kuruyemiş tüketen katılımcıların diğerlerine göre her türlü bunama riskini önemli ölçüde daha düşük olduğu belirlendi.

Beslenme konusunda uzman olan Britanya Beslenme Vakfı, bu bulguların oldukça önemli olduğunu vurguluyor. Bunama, İngiltere’de en yaygın ölüm nedenlerinden biri olarak gösteriliyor ve kuruyemişlerin zengin besin içeriği sayesinde hem kalp sağlığını koruduğu hem de beyin fonksiyonlarını desteklediği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fındık, Kuruyemiş ve Beyin Sağlığı: Yeni Araştırma Sonuçları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!