G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,40
CNY4,82
GBP44,87
EURO/USD1,09
BIST8.872,20
Petrol73,78
GR. ALTIN2.926,07
BTC2.253.253,02

Beraatla Yükseliş: Terörle İlişkili Kardeşlerin Olay İlişkisi İle İhalelerde Patlama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da PKK ile İlişkilendirilen Beraat Kararı Gündemde

Diyarbakır’da, PKK ile ilişkili faaliyetlerden ötürü ceza alan ve sonrasında yeniden yargılama neticesinde beraat eden kardeşler Umut ve Devrim Öner’in ağabeyi Önal İsmail Öner, Yargıtay tarafından geçersiz kabul edilen beraat kararını gerekçe göstererek başka bir mahkemeden benzer bir karar aldığı bilgisine ulaşıldı.

Önal İsmail Öner, KCK ana davası kapsamında sanık olarak, PKK’lı teröristlere kar tulumu gönderdiği, belediyelerden aldığı ihalelerle terör örgütüne finans sağladığı ve PKK’nın dağ kadrosuna matbaa makinesi gönderdiği iddialarıyla 6 yıl 3 ay hapse mahkum edilmişti.

Yargıtay’ın Kararının Yeniden Ele Alınması

Yargıtay, Önal İsmail Öner’in de yer aldığı 39 sanığın davasının Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararının bozulmasıyla birlikte dosya yeniden incelendi. 39 sanıkla birlikte yargılanması gereken Öner’in dosyası, diğer sanıklardan ayrılarak farklı bir numara ile yeniden ele alındı. Duruşma savcısı, Yargıtay’ın yok hükmünde saydığı beraat kararını dayanak göstererek Öner’in beraatini talep etti ve mahkeme bu talebe olumlu yanıt vererek beraat kararı verdi.

Mahkeme, Önal İsmail Öner’e verdiği beraatin gerekçeli kararında, kardeşlerinin beraati için yeterli şartların oluşmamasına rağmen duruşma açılmaksızın karar verilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtse de, Umut ve Devrim Öner’in benzer suçlamalarla beraat etmesi dikkate alındığında, Öner’in her türlü şüpheden uzak olduğu kanısına vararak beraatına karar verdi. Bu karar, savcı tarafından itiraza uğramadığı için 7 gün içinde kesinleşti. KCK ana davasından dosyası ayrılarak beraat kararı alan Önal İsmail Öner dışında 39 sanığın davası ise 5 yıldır sürüyor.

Hukuk Süreci ve Soruşturmalar

Devrim ve Umut Öner’e verilen tartışmalı beraat kararının Yargıtay tarafından "yok hükmünde" kabul edilmesinin ardından, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) soruşturma izni vererek müfettiş görevlendirdi. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı O.Y., üye hakimler N.Y.C. ve B.N., duruşma savcısı Ş.Y. hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla dava açıldı.

Kamu İhalelerinde Etkili Oldular

Önal İsmail Öner’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Öner Grup’un aldığı beraat kararı sonrasında, çeşitli kamusal ihaleler aldığı ortaya çıktı. İstanbul, Ankara, Antalya ve Denizli gibi illerde temsilciliği bulunan Öner Grup, adli sicildeki sabıka kayıtlarını sildikten sonra üniversiteler, barajlar, belediyeler ve bazı devlet kurumlarından ihale alıp bunları kendi web sitelerinde referans gösterdi.

Firma, şu anda kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine katılarak araç kiralama, filo kiralama, taşımacılık, iş makineleri hizmeti, çevre ve temizlik hizmetleri gibi birçok alanda hizmet vermeye devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beraatla Yükseliş: Terörle İlişkili Kardeşlerin Olay İlişkisi İle İhalelerde Patlama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!