G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,36
CNY4,81
GBP44,78
EURO/USD1,09
BIST8.707,86
Petrol74,57
GR. ALTIN2.922,51
BTC2.252.261,25

Numan Kurtulmuş’un Anayasa Değişikliği Açıklamaları: 13 Yıl Önceki ‘Sahtekar İktidar’ Eleştirisi Gündemde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı’nın Anayasa Açıklamaları Gündem Oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un, anayasanın değiştirilemez maddelerinden biri olan 3. maddenin kaldırılması yönündeki açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı buldu. Kurtulmuş’un bu beyanatına bir dizi kesimden sert tepkiler gelirken, 13 yıl önceki döneminde, HAS Parti Genel Başkanı iken iktidarı eleştirdiği sözler de sosyal medyada yeniden gündeme getirildi.

2011 yılında yapmış olduğu bir konuşmada, o zamanlar HAS Parti lideri olan Kurtulmuş, iktidarı "sahtekar" diye tanımlamış ve şu yorumlarda bulunmuştu:

“2023’te hala sivil anayasa tartışmalarının sürdüğünü göreceğiz. Eğer bu sahtekar iktidar devam ederse, Bölgesel Ortaklık Projesi kapsamında komşu ülkelerin sayısının iki katına çıktığını izleyeceğiz. Kredi kartı borçları yüzünden icra gelen evlerin kalmadığını, boşanma oranlarının evlenme oranlarını geçtiğini okuyacağız. Hastanelerde yaşlılara yer bulamayacak, başbakanın yakın çevresi dışında kimsenin milletvekili olamayacağını göreceğiz. Tüm bütçe gelirlerinin faizlere gittiğini, Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yükünden bıkan vatandaşların isyan noktasına geldiğini gözlemleyeceğiz. Hala Kürt ve Alevi açılımlarının tartışıldığını göreceğiz.”

Kurtulmuş’un bu konuşmasının yeniden hatırlanması, anayasa değişikliği hakkında yaptığı son açıklamalarla birlikte değerlendiriliyor. 13 yıl önce iktidara yönelik sert eleştirilerde bulunan Kurtulmuş’un günümüzdeki pozisyonu ve geçmişteki beyanları arasındaki çelişki, kamuoyunda tartışma konusu olmuş durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Numan Kurtulmuş’un Anayasa Değişikliği Açıklamaları: 13 Yıl Önceki ‘Sahtekar İktidar’ Eleştirisi Gündemde!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!