G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,42
CNY4,84
GBP45,03
EURO/USD1,09
BIST8.699,19
Petrol75,02
GR. ALTIN2.918,96
BTC2.258.137,80

Kadınlar için mucizevi bir besin: Ringa balığı’nın sağlık faydaları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ringa balığı dünyada son derece popüler bir deniz ürünü olmasına rağmen, birçok kadın bu balığın sağlık açısından sunduğu faydaların farkında değil. Omega-3 yağ asitleri ve protein açısından zengin olan ringa balığı, kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına kadar birçok alanda olumlu etkiler sağlamaktadır.

Uzmanlara göre, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve iltihaplarla mücadele etmek isteyenlerin düzenli olarak ringa balığı tüketmesi önerilmektedir. Ancak, bu değerli besinin sağladığı faydaların geniş kitlelerce bilinmemesi sebebiyle hak ettiği ilgiyi görememektedir.

Kadınların ringa balığını tüketmesi için Ukraynalı beslenme uzmanı Svetlana Fus’a göre en az üç önemli neden bulunmaktadır. Birincisi, ringa balığı omega-3 yağ asitleri açısından zengin olup kalp sağlığını desteklemektedir. İkincisi, cilt ve saç sağlığını iyileştiren vitamin ve mineraller içermektedir. Son olarak, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlamaktadır. Fus, bu sebeplerle kadınların ringa balığını diyetlerine eklemelerini önermektedir.

Ringa balığı, cildin nemli ve elastik kalmasını sağlayan yüksek miktarda Omega-3 içermektedir. Aynı zamanda hamilelik döneminde önerilen takviyelerde bulunan DHA’nın en iyi doğal kaynaklarından biridir. Ayrıca, tiroid bezinin sağlıklı çalışması için kritik öneme sahip iyot ve selenyum içermektedir. Türkiye’de ringa balığı bulunmaktadır fakat genellikle Kuzey Avrupa ve Atlantik Okyanusu’nda avlanmaktadır ve Türkiye’ye ithal edilmektedir. Türkiye’de ringa balığı hamsi, istavrit ve palamut gibi yerel balıkların tercih edildiği yaygın bir balık türü değildir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadınlar için mucizevi bir besin: Ringa balığı’nın sağlık faydaları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!