G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

37. Uluslararası Tüketici Kalite Zirvesi İstanbul’da Gerçekleşti: İşte Zirveden Öne Çıkanlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lob’in International tarafından düzenlenen ve Uluslararası Diplomatlar Birliği tarafından desteklenen 37. Uluslararası Tüketici Kalite Zirvesi, evrensel tüketici haklarını gündeme taşımak için İstanbul’da gerçekleşti. 23 Şubat’ta Shangri-La Bosphorus’ta gerçekleşen zirve, tüketici hakları, insan hakları ve ülkelerin güvenlik sorunlarını ele aldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Lob’in International Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Ustaoğlu, marka ve kalite konusuna vurgu yaparak tüketicinin ekonomik özgürlüğünü savundu. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar, tüketici hakkının insan hakkı olduğunu vurgulayarak Türk toplumunun tüketici haklarını koruma konusundaki geleneğinden bahsetti. İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar ise ticarette ilerlemenin kaliteden geçtiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Ve Dış Politikalar Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aygün Attaroğlu, güvenliğin ulusların ayakta kalabilmesi için önemine değinerek barışın gerekliliğini vurguladı. Avrupa Birliği Komisyonu European Business Club Associtions Başkanı Zbigniew Roch, Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini ve Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesi gerektiğini belirtti. K.K.T.C. Bayındırlık Ve Ulaştırma Bakanı Prof. Dr. Erhan Arıklı ise Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne minnettar olduğunu dile getirdi.

Kuzey Makedonya Topluluklararası Bakan Vekili Cabir Doko Türkiye’nin Balkan ülkeleri için güç kaynağı olduğunu belirtirken, Mersin International Port Genel Müdürü Ajay Kumar Sing, Türkiye’nin ihracatına katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. İsviçre’den gelen Halil Sert, Türkiye’ye diplomatik destek sağlamaktan mutlu olduklarını söylerken Tüketici Ve Rekabetin Korunması Derneği Başkanı Prof. Dr. Uğur Özgöker, tüketici haklarına ilişkin evrensel yasalara dikkat çekti.

Zirve iki bölümde gerçekleşti. Alfa Investment UK Partner Dr. Necip Uludağ, ilk oturumu modere ederken konuşmacılar arasında iş dünyasından isimler yer aldı. İkinci oturum ise İstanbul Arel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Özgöker yönetiminde gerçekleşti ve habercilik alanında etik değerler konuşuldu.

Fahri Ustaoğlu liderliğinde düzenlenen 37. Uluslararası Tüketici Kalite Zirvesi, plaket ve sertifika takdim töreniyle sona erdi. Son oturumda Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur haberciliğin etik değerlerini anlattı. Bu zirve, tüketicinin bilinçlenmesi ve tüketici hakları konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen bir platform olarak önemli bir adım attı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
37. Uluslararası Tüketici Kalite Zirvesi İstanbul’da Gerçekleşti: İşte Zirveden Öne Çıkanlar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!