G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.165.888,28

YSK’nın İlginç Kararı: CHP Adayı Saadet Partisi’ne Geçemedi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçim takvimini belirledi. Siyasi partilerin aday listelerini vermesi için son tarih olan 20 Şubat saat 17.00’de tüm yurt genelinde sona erdi. Ancak CHP’den aday olan Zeki Bilgin’in memleketi Manisa’da, Saruhanlı Belediye Başkanı olarak yeniden aday gösterilmesine rağmen, adaylık başvurusu ve meclis üyeliği listesini 8 dakikalık gecikme nedeniyle İlçe Seçim Kurulu’na sunamadı. Bu durum sonucunda başvuru kabul edilmedi.

CHP ilçede yaşanan elektrik kesintisinden dolayı zamanında başvurularını teslim edemediklerini iddia etti. Ancak İlçe Seçim Kurulu, CHP’nin itirazını kabul etmedi ve Saruhanlı’da seçime giremeyeceklerine karar verdi. Bunun üzerine CHP, il seçim kuruluna itiraz etmeyip farklı bir çözüm buldu.

CHP ve Saadet Partisi il başkanları ortak bir karar alarak, Saadet Partisi adayı Sezai Zeytinli’nin istifa etmesiyle Zeki Bilgin’i aday göstermeye karar verdiler. Bu durum İlçe Seçim Kurulu’nun dikkatini çekti ve Saadet Partisi’nin adayı olan Zeki Bilgin’in adaylığına AKP tarafından itiraz edildi.

İlçe Seçim Kurulu bugün aldığı kararda, Zeki Bilgin’in öncelikle CHP’den başvuru yaptığını belirterek, daha sonra Saadet Partisi’nden aday gösterilmesinin YSK kararlarına aykırı olduğunu vurguladı. Bu nedenle Zeki Bilgin’in Saadet Partisi adayı olamayacağına karar verildi. Bu kararın ardından seçim süreci devam edecek ve yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YSK’nın İlginç Kararı: CHP Adayı Saadet Partisi’ne Geçemedi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!