G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,82
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol79,03
GR. ALTIN2.928,78
BTC2.161.366,43

Sağlık Bakanlığı’ndan Flaş Açıklama: e-Nabız Katar’a Satılmadı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında e-Nabız’ın Katar’a satıldığı iddialarına yönelik yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Ülkemize özgü geliştirilen e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi’nin Katar’a satıldığı iddialarının gerçek dışı olduğu” belirtildi.

e-Nabız Kişisel Sağlık Kaydı Sistemi, Bakanlığın amaç ve hedefleri doğrultusunda tasarlanmış ve geliştirilmiş olup tüm unsurlarıyla Sağlık Bakanlığına aittir. Sistem bugün itibariyle 70 milyon aktif kullanıcıya sahip olup, 39 farklı merkezi sistemle entegre olan 30 binden fazla sağlık tesisiyle güvenli bir şekilde haberleşmektedir. Bu başarının arkasında binlerce sağlık çalışanı ve hızla benimsenen vatandaşlarımız bulunmaktadır.

Sistem hiçbir ülkeye satılmamış olup, izin almadan satılamaz ve kullanılamaz. e-Nabız gibi milli projeler, ülkemizi sağlık bilişimi alanında dünya çapında prestijli bir konuma taşımıştır. Kişisel sağlık verileri en yüksek tedbirlerle korunmakta olup, satılması veya üçüncü kişilere açılması mümkün değildir.

e-Nabız, Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmiş olup verilerinin gizlilik ve güvenlik ihtiyacı göz önünde bulundurularak Kritik Varlıklar listesine dahil edilmiştir. Sistem, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin medarıiftiharı olup, tüm hakları Bakanlığa aittir.

Sağlık sisteminin önemli bir unsuru haline gelen e-Nabız’a yönelik çıkan yalan haberlere karşı yasal yollara başvurulacağı kamuoyuna duyuruldu. Bu tür haberlerin güven kaybına neden olmasına izin verilmeyeceği vurgulanarak, üreticilere ve yayıcılara karşı hukuki süreçlerin başlatılacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanlığı’ndan Flaş Açıklama: e-Nabız Katar’a Satılmadı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!