G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,49
CNY4,84
GBP44,87
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol77,06
GR. ALTIN2.878,67
BTC2.091.206,44

Mersin’deki Cinsel Saldırı İddiaları Asılsız Çıktı: Vali Pehlivan’dan Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’deki yurt olayına ilişkin açıklamalarda bulunan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, bir kız öğrencinin cinsel saldırıya uğradığı yönündeki iddiaların asılsız olduğuna dair önemli bilgiler paylaştı.

Pehlivan, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, akşam saatlerinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait bir kız öğrenci yurduna giden yol üzerindeki iki öğrenciye, bir araçta bulunan iki erkek tarafından uygunsuz sözler söylendiği yönünde 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar yapıldığını belirtti.

İhbarın Sonrası

Bu ihbarın ardından emniyet birimleri ve yurtta görevli ekiplerin hızla olay yerine intikal ettiğini aktaran Pehlivan, "Öğrencilerle yapılan birebir görüşmelerde, sosyal medya platformlarında iddia edilen herhangi bir mağduriyet veya şikayet bildirilmediği anlaşılmıştır. Sosyal medya ile etkilenerek yurt dışında toplanan öğrencilerimiz, iddiaların asılsız olduğunu öğrendikten sonra kaldıkları yurtlara geri dönmüştür." şeklinde konuştu.

Pehlivan, konuyla ilgili adli ve idari tahkikatın sürdüğünün altını çizdi.

Sosyal Medya Paylaşımlarına Dikkat!

Vali Pehlivan, sosyal medya hesaplarında yayımlanan "cinsel saldırı" iddialarına da değindi: "Burada, bir kız öğrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldırıya uğradığı yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğu tespit edilmiştir. Bu tür asılsız bilgileri paylaşan hesaplarla ilgili ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlatmıştır. Yanlış bilgi yaydığı tespit edilen sosyal medya hesapları hakkında yasal işlemler gerçekleştirilecektir."

Öğrenci Güvenliği Birinci Öncelik

Pehlivan, açıklamasında, "Yurtlarımızda barınan tüm öğrenciler, ailelerinin bizlere emanetidir." diyerek, öğrencilerin huzuru ve güvenliğinin birinci öncelik olduğunu vurguladı. "Bu konuda her türlü tedbir alınmış durumda ve titizlikle uygulanmaya devam etmektedir. Öğrencilerimizi ve halkımızı tedirgin edecek provokatif haberlere itibar edilmemelidir." ifadelerini kullandı.

Vali Pehlivan’ın açıklamalarına Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz de eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mersin’deki Cinsel Saldırı İddiaları Asılsız Çıktı: Vali Pehlivan’dan Açıklama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!