G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,88
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol77,16
GR. ALTIN2.876,71
BTC2.089.392,57

Mavi Dil Hastalığı Alarmı: Yazıtepe Mahallesi’nde Hayvanlar Karantinaya Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mavi Dil Hastalığı İmamoğlu’nda Tespit Edildi

İmamoğlu ilçesinin Yazıtepe Mahallesi’nde hayvanlarda mavi dil hastalığı görüldü. Hastalığın bulaşma riskine karşı mahallede hayvan giriş ve çıkışları yasaklanırken, dezenfeksiyon ve çevresel ilaçlama çalışmaları başlatıldı.

Yazıtepe Mahallesi Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yazıtepe Mahallesi’nde hayvanlarda mavi dil hastalığı tespit edilmiştir. Bu nedenle, mahallede karantina kararı alınmıştır. Karantina süresince Yazıtepe Mahallesi’ne yakın olan diğer mahallelere hayvan giriş ve çıkışları yasaklanmıştır. Ayrıca, mahallede dezenfeksiyon çalışmaları, çevresel ilaçlama ve gerekli eğitimler gerçekleştirilmektedir" ifadeleri yer aldı.

Mavi Dil Nedir?

Mavi dil, Culicoides cinsi sinekler aracılığıyla bulaşan, sığır, koyun, keçi ve deve gibi evcil hayvanların yanı sıra bazı yabani gevişgetirenlerde de görülen ve konjesyon, ödem, hemoraji ile karakterize edilen bir enfeksiyondur. Hastalığa neden olan patojen, Reoviridae ailesinin Orbivirus cinsinden olup, Bluetongue virüsü olarak adlandırılmaktadır.

İnsanlara bulaşma riski bulunmayan mavi dil hastalığı, 24 farklı alt tipe sahip virüsleri içermektedir. Belirtiler, bulaşan virüsün türüne ve hayvanın cinsine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Mavi dil hastalığının tedavisi yoktur, ancak aşılamayla korunmak mümkündür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mavi Dil Hastalığı Alarmı: Yazıtepe Mahallesi’nde Hayvanlar Karantinaya Alındı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!