G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,62
CNY4,84
GBP45,00
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol76,96
GR. ALTIN2.875,27
BTC2.084.291,89

Kadın Cinayetlerine İsyan: Üniversitelerde Sokaklar Protesto ile Çınladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversitelerde Kadın Cinayetlerine Tepki Eylemleri Devam Ediyor

İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in, Semih Çelik tarafından hayatını kaybetmesi, yurt genelinde büyük bir protesto dalgası başlattı. Özellikle üniversitelerde yoğun olarak gerçekleştirilen eylemlerde, iktidarın kadın cinayetlerine karşı sergilediği tutum büyük bir eleştiri konusu oldu.

Bu akşam Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü önünde toplanan gençler, cinayetleri kınamak amacıyla bir araya geldi. Ancak, bölgedeki olağanüstü güvenlik önlemleri alan polisle karşılaştılar. "Kadınlara değil katillere barikat" sloganları atan öğrencilerden bazılarının gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy Gençlik Kolları, gözaltına alınanların sayısını 4 olarak duyurdu. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, "Marmara Üniversitesi önünde Ayşegül, İkbal ve diğer kadın cinayetlerini protesto etmek üzere toplanan arkadaşlarımızdan 4 kişi gözaltına alındı ve Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü." ifadelerine yer verildi.

Gözaltında bulunan 4 kişi arasında CHP Kadıköy Gençlik Örgütü üyesinin de bulunduğu belirtilerek, "Vatan Emniyet’e gidiyoruz. Direniş engellenemez. Polisler öğrenciler için değil katiller için var" şeklinde bir açıklama yapıldı. Bu açıklamalar, gençlerin kararlılığını ve eylemlerinin devam edeceğini bir kez daha vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kadın Cinayetlerine İsyan: Üniversitelerde Sokaklar Protesto ile Çınladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!