G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,86
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,35
GR. ALTIN2.878,03
BTC2.133.724,74

Hizbullah’dan Şok Açıklama: “İsrail ile Savaşacağız, Silahlarımızı Bırakmam!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Naim Kasım, yönelik açıklamalarında İsrail ile olan çatışmanın süreceğini ve mücadelenin devam edeceğini belirtti. Kasım, “İsraillilerle çatışmak istiyoruz, kimse mevzilerimizi terk edeceğimizi ya da silahlarımızı bırakacağımızı düşünmemelidir” dedi. Bu açıklamalar, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de masum Filistinlilere yönelik İsrail saldırılarının intensifi ve Lübnan üzerine gelen saldırılarla birleşince önemli bir anlam kazanıyor.

İsrail ordusunun Gazze’deki saldırılarının yanı sıra, Lübnan’ın başkenti Beyrut’u da hedef aldığı ve burada Hizbullah’ın ana karargahını bombaladığı ifade ediliyor. Bu saldırılardan sonra, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldüğü iddia edilmiş ve bu bilgi örgüt mensupları tarafından doğrulanmıştı. Aynı zamanda, İran’ın 250’ye yakın füze fırlatarak İsrail’e karşılık verdiği gözlemlendi.

Naim Kasım, Lübnan’daki olaylar ve çeşitli çatışmalar hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’nin Gazze’de işlenen suçlarla ilgili önemli bir ortak olduğuna inandığını belirtti. Ayrıca Hizbullah ve Emel hareketlerinin işbirliği içinde olduğunu ve ateşkes sağlamak için Parlamento Sözcüsü Nabih Berri’nin liderlik ettiği siyasi süreci desteklediklerini savundu. Kasım, “Bizim için tek çözüm direniş” diyerek, İsrail’in Güney Lübnan’a yönelik kara saldırılarının bir hafta önce başladığını ve bununla birlikte ordunun ilerleyemediğini ifade etti.

Söz konusu süreçte, Kasım’ın ifadeleri savaşta kimin daha fazla kayıp vereceğine dair bir çatışma olduğunu dile getirdi. “Bu, ilk kimin ağlayacağı savaşı. Biz ağlamayacağız” şeklindeki açıklaması dikkat çekti. İzlenen stratejinin komuta ve kontrolün hassas bir şekilde organize edilmesi olduğunu ve sahadaki güçler arasında sürekli bir koordinasyon sağlandığını vurguladı. Kasım ayrıca, “Bütün açık pozisyonları doldurduk” diyerek, organizasyon içinde yeni yönetim kadrosunun belirlendiğini, ancak lider seçim sürecinin Hasan Nasrallah’ın ölümünden sonra hala devam ettiğini ifade etti.

Kasım, İsrail’in kuzeyde büyük askeri kayıplar yaşadığını ve bunları gizlemeye çalıştığını da sözlerine ekledi. Bunun yanı sıra, ABD’deki seçimlere yönelik müdahale çabalarının içinde olduğunu düşündüğü Netanyahu’nun bu savaşta amaçlarına ulaşamayacağını belirtti. Hizbullah olarak planladıkları askeri stratejileri “uygun yer ve zamanda” uygulayacaklarını, füzeler ve insansız hava araçlarıyla saldırılarda bulunacaklarını ifade etti.

Sonuç olarak, Naim Kasım’ın bu açıklamaları, hem bölgedeki gerginliğin nasıl tırmandığını hem de Hizbullah’ın bu süreçteki kararlılığını gözler önüne serdi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve Lübnan’a açılan cephe, çatışmanın bölgesel etkilerini de artırma potansiyeline sahip gözüküyor. Ayrıca, bu durumun uluslararası alanda nasıl bir yankı bulacağı merak ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hizbullah’dan Şok Açıklama: “İsrail ile Savaşacağız, Silahlarımızı Bırakmam!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!