G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.149.687,05

Koç Holding’den Romanya’ya Stratejik İhracat Hamlesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koç Holding’in Yeni Yatırımları ve Romanya’daki Başarısı

Son yıllarda Türkiye pazarındaki bazı iştiraklerini satarak dikkate değer bir strateji izleyen Koç Holding, bu satışlardan sağladığı likidite ile Avrupa, Asya ve Orta Doğu pazarında yeni yatırımlara yöneldi.

Polonya’da açtığı Arçelik fabrikasında beklenen performansı elde edemeyen Koç Holding, fabrikanın faaliyetlerine 2025 yılının ilk çeyreğinde son vereceğini açıkladı. Ancak, Romanya’da kurulan Ford Otomotiv Fabrikası ile büyük bir başarı sagladı. Şirket, Avrupa’nın çeşitli ülkelerine farklı otomobil modelleri ihraç ederken, son olarak Romanya Savunma Bakanlığı’nın 32 milyar TL değerindeki ihalesini kazanarak önemli bir adım attı.

Türkiye’den Romanya’ya Araç İhracatı

Bu yeni anlaşma çerçevesinde Romanya Silahlı Kuvvetleri’ne 1059 adet 4×4 TTZA aracı ihracatı gerçekleştirileceği duyuruldu. Bu araçların ilk 278 adedi Türkiye’de üretilecekken, geri kalan kısmı Romanya’da açılan otomotiv fabrikasında üretileceği belirtildi.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, 20 Mart 2024 tarihinde Romanya Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen 4×4 Taktik Tekerlekli Hafif Zırhlı araç alımı ihalesine katıldıkları kaydedildi. Açıklamada, “Teknik değerlendirmelerin, saha testlerinin ve ticari incelemelerin tamamlanmasının ardından, ihale makamı tarafından sözleşme görüşmeleri için resmi çağrı yapıldı” ifadesine yer verildi.

Romanya’daki Koç Holding Etkisi

Geçtiğimiz günlerde Mısır’da Arçelik fabrikasının açılışını yapan Koç Holding, Beko markasıyla Avrupa pazarındaki payını artırmayı hedefliyor. Romanya’da da bir Arçelik fabrikası kurarak ülke ekonomisinde önemli bir yer edindi. 2022 yılında Bükret Belediyesi ile yapılan anlaşma kapsamında 400 adet toplu taşıma aracı üreten Koç Holding, en son gerçekleştirilen anlaşmayla birlikte Romanya ekonomisindeki pazar payını artırarak yabancı şirketler arasında lider konuma yükselmeyi başardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Koç Holding’den Romanya’ya Stratejik İhracat Hamlesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!