G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.131.956,09

Ceza Davasında ‘Borcu Yoktur’ Belgesi İçin Avukata Bıçak Çeken Muhabir Tutuklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzunköprü Adliyesi’nde görülen bir ceza davasında, sanık Ömer Izladı, duruşmayı kaybederek mahkeme tarafından 17 bin 900 lira tutarında avukatlık ücretini ödemeye mahkum oldu. Karşı tarafın avukatlık ücretini yüksek bulan Izladı, ücretin indirilmesi talebiyle yola çıkarak Avukat Nebi Doğan’ın ofisine gitti. Ancak, görüşme sırasında Doğan’dan olumsuz yanıt aldı. İkili arasında yaşanan bu olumsuz gelişmenin ardından öfkesine hâkim olamayan Izladı, yanında getirdiği bıçağı Avukat Doğan’ın boğazına dayayarak zorla “borcu yoktur” yazısı almak istedi.

Olayın hemen ardından, Avukat Nebi Doğan, İzladı’nın tehditlerine karşı güvenlik güçlerine başvurdu ve durumu şikayet etti. İzladı, polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Bugün adliyeye sevk edilen Izladı, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nde “nitelikli yağma” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın ardından Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç, Uzunköprü Adliyesi’ne giderek yaşananlarla ilgili bilgi aldı. Karakoç, saldırıyı şiddetle kınadı ve adli sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu. “Edirne Barosu olarak bu menfur saldırıyı en üst tondan kınıyor ve lanetliyoruz” dedi. Avukatların, yurttaşların hak arama özgürlüğünün teminatı olduğuna dikkat çeken Karakoç, avukatların davalar kapsamında taraf olmadığını ve sadece görevlerini ifa eden profesyoneller olduğunu vurguladı. “Bu düşmanlığın ve hamasetin hedefi olmamalıdırlar. Saldırıyı kınıyor ve failin hak ettiği cezanın verilmesi için adli sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyorum” şeklinde konuştu.

Saldırıya uğrayan Avukat Nebi Doğan’ın durumu hakkında bilgi veren Gökhan Karakoç, Doğan’ın boynunda 3 santim uzunluğunda bir bıçak yarası olduğunu belirtti. Karakoç, “Çok şükür yaralanması ciddi boyutta değil. Uzunluğu 3 santim civarı bir bıçak kesiği var. Meslektaşımızın yaralanmasının ağır boyutta olmaması, tek tesellimizdir” dedi. Doğan’ın iyileşme sürecinin devam ettiğini belirten Karakoç, “Ancak yaralanma durumu çok daha ciddi olabilirdi. Şimdilik konunun takipçisi olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Bu olay, toplumda avukatlara yönelik şiddetin ne denli endişe verici bir noktaya geldiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Avukatların, mesleki faaliyetleri sebebiyle tehditle karşılaşmalarının, devletin kendi yargı mekanizmaları üzerinde yarattığı baskıyı ve güvensizliği gösterdiği düşünülüyor. Adlî süreçte yaşanan gelişmeler, yaşanan bu tür saldırıların önlenmesi ve avukatların güvenliğinin sağlanması adına atılacak adımlar açısından büyük önem taşıyor. Edirne Barosu, konuya ilişkin olarak yargı mercileri nezdinde girişimlerde bulunmayı planlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ceza Davasında ‘Borcu Yoktur’ Belgesi İçin Avukata Bıçak Çeken Muhabir Tutuklandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!