G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.134.849,19

Gece Tuvalet Sorununa Karşı 3 Şaşırtıcı İpucu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Northwestern Medicine’daki ürolog Dr. Edward Schaeffer, gece tuvalete sık sık çıkan erkeklerin idrar sıklığını nasıl daha iyi yönetebilecekleri konusunda rehberlik etti. Prostat kanseri uzmanı olan Schaeffer, Dr. Peter Attia’nın “Drive” podcast’ine katılarak gece tuvalete gitme konusunda şaşırtıcı ipuçları paylaştı.

Northwestern Robert H. Lurie Kapsamlı Kanser Merkezi Genitoüriner Onkoloji Programı direktörü olan Schaeffer, “Çoğu durumda eğitim ve davranış değişiklikleri gereklidir” dedi.

İşte gece sık sık tuvalete çıkan kişilere yardımcı olabilecek 3 ipucu…

1. YATMADAN ÖNCE FAZLA SIVI İÇMEYİN
Gece tuvalete sık sık kalkmanın sebebi sadece içilen su miktarı değil, ne içildiği ve ne zaman içildiği de önemlidir. Dr. Schaeffer, idrar sıklığını azaltmanın bir yolu olarak yatmadan önce fazla sıvı tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca kafein gibi doğal diüretikler içeren içeceklerden kaçınılmasını öneriyor. Eğitim ve küçük değişikliklerle idrar çıkma sıklığı kontrol altına alınabilir.

2. YATMADAN ÖNCE ALKOL ALMAYIN
Alkol tüketimi, gece tuvalete sık sık kalkmanın yaygın bir sebebidir. Dr. Schaeffer, alkolün anti-diüretik hormonun etkilerini zayıflatarak gece idrar çıkışını artırabileceğini belirtiyor. Bu nedenle, akşam saatlerinde alkol tüketimini sınırlandırarak gece daha az tuvalete kalkmanıza yardımcı olabilir.

3. DİZ BOYU ÇORAP GİYEBİLİRSİNİZ
Bacaklarda sıvı tutulması, gece idrara çıkma sıklığını etkileyebilir. Dr. Schaeffer, sıvı tutulmasının gece böbreklere geri dönerek idrar miktarını artırabileceğini belirtiyor. Bu durumu azaltmak için gün içinde diz boyu çorap giymeyi öneriyor. Bu basit yöntem, bacaklardaki sıvı birikimini kontrol altına alarak gece daha az tuvalete kalkmanıza yardımcı olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gece Tuvalet Sorununa Karşı 3 Şaşırtıcı İpucu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!