G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,58
CNY4,88
GBP44,99
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,91
GR. ALTIN2.913,09
BTC2.138.100,79

İBN-İ SİNA’NIN GENÇLİK İKSİRİ: KENEVİR TOHUMU ÇAYI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İbn-i Sina, 980-1037 yılları arasında yaşamış ünlü bir bilim insanı, hekim ve filozof olarak bilinir. Tam adı Ebu Ali el-Hüseyin İbn Abdullah İbn Sina olan İbn-i Sina, özellikle tıp ve felsefe alanında önemli eserleriyle tanınmaktadır.

İbn-i Sina’nın “El-Kanun fi’t-Tıbb” adlı eseri, Orta Çağ’da Avrupa üniversitelerinde temel tıp kitabı olarak kullanılmıştır. İbn-i Sina, genç kalmaya dair önerileri ve doğal yöntemlerle sağlıklı yaşlanmak isteyenler için ilham kaynağı olmuştur. Bilginin, asırlar önce önerdiği beslenme ve yaşam tarzı tavsiyeleri günümüzde de geçerliliğini korumaktadır.

İbn-i Sina, gençlik iksiri olarak tanımladığı kenevir tohumunu önermektedir. Kenevir tohumu, sağlıklı bir cilt ve güçlü bir sinir sistemi için yararlı olabileceği bilinmektedir. Kolajen ve E vitamini bakımından zengin olan kenevir tohumu, hasarlı cilt yapısını onarıp saç sağlığını desteklemektedir. İbn-i Sina’nın önerdiği şekillerde demlenerek ya da sütle kaynatılarak tüketilebilir.

Günde bir bardak kenevir tohumu çayı veya sütü tüketmek, cilt güzelliği ve genel sağlık açısından faydalar sağlayabilir. Bu eski yöntemler günümüzde de popülerliğini korumaktadır.

Kenevir tohumunun faydaları ise şu şekildedir: Kolajen ve E vitamini içeriği cilt elastikiyetini artırır, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri kalp sağlığını destekler, magnezyum ve B vitaminleri sinir fonksiyonlarını korur, lif içeriği sindirimi kolaylaştırır ve yüksek protein içeriği kas yapımına ve kemik sağlığına katkıda bulunur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İBN-İ SİNA’NIN GENÇLİK İKSİRİ: KENEVİR TOHUMU ÇAYI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!