G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,81
CNY4,88
GBP45,09
EURO/USD1,10
BIST8.889,09
Petrol78,16
GR. ALTIN2.930,05
BTC2.107.134,65

İsrail Suriye-Lübnan Sınırında Hava Saldırısı: Yeni Gelişmeler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Lübnan-Suriye sınırındaki El-Masna Sınır Kapısı’na hava saldırısı düzenlediği haberleri, yerel medya kaynaklarından geldi. Saldırının detaylarına göre, İsrail’in söz konusu sınır kapısına gerçekleştirdiği hava saldırısında ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda henüz net bir bilgi paylaşılmamıştır. Ayrıca, saldırı sonucunda Lübnan’ın başkenti Beyrut ile Suriye’nin başkenti Şam arasındaki yolun da kesintiye uğradığı belirtilmiştir.

İsrail ordusunun Hizbullah’la kontrollü çatışmaların devam ettiği biliniyor. 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana süregelen çatışmaların ardından 23 Eylül tarihinde Lübnan’ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirildi. Lübnan makamlarının verdiği bilgilere göre, Hizbullah’a ait iletişim cihazlarının hedef alındığı 17 Eylül’den bu yana gerçekleşen saldırılarda 104’ü çocuk ve 194’ü kadın olmak üzere toplam 1411 kişi yaşamını yitirdi.

Söz konusu saldırılar ve çatışmalar, bölgedeki gerilimi arttırmış durumda. İsrail’in sınır kapısına yönelik hava saldırıları, bölgedeki tansiyonun yükselmesine ve insan hakları ihlallerinin artmasına sebep olmaktadır. Bu durum, bölgede barış ve istikrarı tehdit eden bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yaşanan bu tür çatışmaların siviller üzerindeki etkileri de oldukça büyük olmaktadır. Özellikle çocuklar ve kadınlar, savaş ve çatışma ortamlarında en savunmasız gruplar arasında yer alarak en fazla zarar gören kesimler arasında yer almaktadır. Bu sebeple, uluslararası toplumun bu tür çatışmalara ve saldırılara karşı daha etkili bir şekilde müdahale etmesi gerekmektedir.

Anadolu Ajansı (AA) kaynaklı haberde, İsrail’in Lübnan-Suriye sınırındaki El-Masna Sınır Kapısı’na düzenlediği hava saldırısıyla ilgili detaylar ve yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verilmiştir. Bu tür saldırıların ve çatışmaların sonlandırılması ve bölgede barışın sağlanması için uluslararası toplumun daha etkili bir şekilde hareket etmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Suriye-Lübnan Sınırında Hava Saldırısı: Yeni Gelişmeler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!