G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,86
CNY4,87
GBP44,82
EURO/USD1,10
BIST9.125,16
Petrol75,49
GR. ALTIN2.906,39
BTC2.087.760,80

Sinan Ateş Cinayeti Karar Davası Görüldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, taraf avukatları, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, annesi Saniye Ateş, kardeşleri ve yakınları katıldı.

Sanıkların ceza durumu

Sanık avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmaları ve sanıkların son sözleri alındı. Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar tetikçi Eray Özyağcı, olayda kullanılan motosikletin sürücüsü Vedat Balkaya ve cinayet mahallinde keşif yapan Suat Kurt’u “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti. Ayrıca müşteki Selman Bozkurt’a yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13’er yıl hapis cezası verildi. Özyağcı’ya ayrıca “ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak” suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme, dosyada “suça azmettiren” sıfatıyla yer alan sanıklar Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ı ise “tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum etti.

Hapisteki sanıklar

“Tasarlayarak öldürmeye yardım” suçundan sanıklar Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak ve Emre Yüksel’e 18’er yıl, sanık Mustafa Uzunlar’a ise 15 yıl hapis cezası verildi. Sanık Alper Atay, “suçluyu kayırma” suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Osman Bayraktar, Caner Günay, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç ve Erdem Karadeniz’in üzerine atılı suçlardan beraat etti. Bu sanıklar arasında tek tutuklu olan Çağlar Zorlu’nun da beraatle birlikte tahliyesine karar verildi.

Dava dosyasının ayrılması

Öte yandan, sanıklar Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal hakkında, “tasarlayarak kasten öldürmeye yardım” suçundan, Aykal hakkında ayrıca “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” suçundan açılan dava dosyasının ayrılmasına karar verildi. Buna gerekçe olarak, sanıkların cep telefonlarının incelenebilmesi için ABD’ye yazı yazılarak telefon şifrelerinin istenmesi gösterildi. Mahkeme, ayrıca sanık Öktem’in adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi.

Duruşma sırasında yaşanan olaylar

Duruşmaya verilen arada, Mertcan Kılıç adlı kişi, kafeterya bölümünde Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş Kazanç’a yumruklu saldırıda bulundu. Kılıç, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınırken, saldırıda hafif yaralanan Selma Ateş Kazanç’a sağlık ekipleri müdahale etti.

Olayın ardından Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş fenalaştı. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, sağlık ekiplerinin yanına gelerek Selma Ateş Kazanç ve Saniye Ateş’in sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ayşe Ateş, yaşananlara tepki göstererek, “Sinan Ateş’i öldürdünüz, bizi de mi öldüreceksiniz?” ifadesini kullandı.

Olayın ardından Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş fenalaştı. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, sağlık ekiplerinin yanına gelerek, Selma Ateş Kazanç ve Saniye Ateş’in sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ayşe Ateş, yaşananlara tepki göstererek, “Sinan Ateş’i öldürdünüz, bizi de mi öldüreceksiniz?” ifadesini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sinan Ateş Cinayeti Karar Davası Görüldü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!