G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.155.539,59

Bursa Büyükşehir Belediyesi Karacabey’e Yeni İtfaiye Hizmet Binası Kazandırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından hayati önem taşıyan itfaiye teşkilatını ekip, araç, ekipman ve yeni hizmet binaları ile güçlendiriyor. Türkiye’nin güneyindeki yangınlara, kuzeyindeki sellere itfaiye teşkilatı aracılığıyla anında yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi, 11 şehrin etkilendiği asrın felaketinde gece gündüz demeden enkaz bölgesinde çalışan itfaiye teşkilatına yeni bir merkez kazandırdı. Kent merkezinde olduğu gibi ilçelerde de yangınlara daha kısa sürede müdahale edip olası can ve mal kayıplarının önüne geçmeyi hedefliyor. Karacabey’de yapılan yeni itfaiye hizmet binası, 24 personel ve 5 itfaiye aracına sahip olup, acil durumlar için teyakkuz halinde olacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karacabey’e kazandırılan itfaiye hizmet binasının ve araçlarının hiç kullanılmamasını temenni ederken, geçen sene Bursa’da 20 bin 726 tane itfaiyeyi ilgilendiren olay yaşandığını hatırlattı. Bu olayların 38 tanesinin yangın olduğunu belirten Başkan Aktaş, itfaiye hizmetlerinin altyapısının Bursa’nın sanayi ve nüfus yoğunluğu göz önüne alınarak oluşturulması gerektiğini ifade etti. Başkan Aktaş ayrıca Büyükşehir Belediyesi olarak Karacabey’in altyapısına 427 kilometre içme suyu hattı, 65 kilometre kanalizasyon hattı, 30 kilometre yağmur suyu hattı, 7 adet foseptik, 4 adet paket atık su arıtma tesisi, 3 adet paket içme suyu arıtma tesisi, 1 adet tarımsal ilaçlama havuzu, 12 adet su deposu, 9 kilometre dere temizliği gibi yatırımlar yaptıklarını vurguladı.

Başkan Aktaş, itfaiye teşkilatına görevi boyunca 28 yeni itfaiye aracı ve 182 personel kazandırdıklarını belirterek, bu yatırımların toplamda 1 milyar TL’yi aştığını açıkladı. 2023 yılında 903 olaya müdahale ettiklerini ve ilerleyen dönemlerde personel, araç ve istasyon sayılarını arttırmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da yapılan hizmetlerin ilçe halkına büyük fayda sağlayacağını ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Alinur Aktaş ve beraberindekiler tarafından açılış kurdelesi kesilerek Karacabey İtfaiye Binası hizmete alındı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa Büyükşehir Belediyesi Karacabey’e Yeni İtfaiye Hizmet Binası Kazandırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!