G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.242.484,55

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Büyük İlgi Gördü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali” 13 Eylül’de Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşen “Aida” operasıyla başladı. Festival, ardından “Opera Gala Gecesi Konseri”, “Kuğu Gölü” balesi ve “Carmen ve Tango Ateşi” performanslarıyla devam etti ve “Tosca” operasıyla sona erdi. Binlerce yerli ve yabancı sanatseverin katılımıyla her yıl düzenlenen festival, 2 bin yıllık antik tiyatronun eşsiz atmosferinde gerçekleşti.

DOB Genel Koordinatörü ve sanatçısı Oğuz Sırmalı, festivalin başarılı bir şekilde tamamlanmasının sevincini dile getirdi. Sırmalı, 7 festivalin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin de beklentileri karşıladığını ve 12 binin üzerinde izleyiciyi ağırladıklarını açıkladı. Sonuçlardan memnun olduklarını ve izleyicilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen Sırmalı, gelecek yıl için daha büyük prodüksiyonlar hazırlamak istediklerini ifade etti.

Antalya DOB Müdürü ve Festival Başkanı Akın Ulutaş ise festivalin kapsamlı ve görkemli bir şekilde gerçekleştiğini belirtti. Bu yıl festivalde özellikle yabancı izleyicilerin ilgisinin arttığını vurgulayan Ulutaş, “Kuğu Gölü” balesinin en çok ilgi çeken performans olduğunu söyledi. Festivalde geçen yıla göre yüzde 40 izleyici artışı yaşandığını belirten Ulutaş, gelecek yıl yine uluslararası sanatçıları ve toplulukları ağırlamaya devam edeceklerini dile getirdi. Festivalin başarısıyla gurur duyduklarını söyleyen Ulutaş, zengin bir programla sanatseverlerle buluşmaya devam edeceklerini belirtti.

Festival, her sene olduğu gibi müthiş performanslar ve unutulmaz anılarla sona ererken, gelecek yıl için büyük heyecanla beklenmeye başladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali Büyük İlgi Gördü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!