G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,98
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.254.773,68

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Son Tahminler: Doğu Kesimlerde Yağış, Kuzey Kesimlerde Sis ve Pus!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre ülkemizin doğu kesimlerinde parçalı bulutlu hava hakim olacak. Hakkari çevrelerinde ise sağanak yağışlar beklentisi varken diğer bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Kuzey kesimlerde ise yer yer sis ve pus hadisesi ile karşılaşılabilir.

Hava sıcaklığı açısından önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, pazartesi gününden itibaren Trakya’dan başlayarak kuvvetli yağışların etkili olacağını duyurdu. Salı günüde yağışların devam etmesi beklenirken sıcaklıkların 8-10 derece düşeceği öngörülüyor. Marmara, Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde sel taşkın riski yüksek. İstanbul’da pazartesi ve salı günleri en düşük sıcaklık 19°C iken Antalya’da pazartesi günü en yüksek sıcaklık 28°C olarak öngörülüyor.

Farklı bölgeler için hava durumu tahminleri de yer alıyor. Marmara’da parçalı ve az bulutlu hava beklenirken yer yer sis ve pus oluşabilir. İstanbul, Edirne, Kırklareli ve Kocaeli gibi şehirlerde benzer bir hava durumu görülebilir. Ege’de ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Afyonkarahisar, İzmir, Manisa ve Muğla gibi şehirlerde sıcak ve açık bir gün geçirebilirsiniz. Akdeniz bölgesinde de az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Adana, Antalya, Hatay ve Isparta gibi şehirlerde benzer bir hava bekleniyor.

İç Anadolu’da da az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Ankara, Eskişehir, Konya ve Yozgat gibi şehirlerde yer yer sis ve pus oluşabilir. Batı Karadeniz’de ise parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Bolu, Düzce, Sinop ve Zonguldak gibi bölgelerde benzer bir hava durumu görülebilir.

Doğu Anadolu’da ise az bulutlu ve açık bir hava beklenirken doğu kesimlerde parçalı bulutlu hava ve Hakkari çevrelerinde sağanak yağışlar görülebilir. Bölgenin kuzey kesimlerinde ise sis ve pus oluşabilir. Erzurum, Kars, Malatya ve Van gibi şehirlerde hava durumu benzer şekilde seyredebilir.

Güneydoğu Anadolu’da ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa gibi şehirlerde benzer bir hava hakim olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Son Tahminler: Doğu Kesimlerde Yağış, Kuzey Kesimlerde Sis ve Pus!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!