G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,98
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.253.969,66

İsrail Ordusu Hizbullah’ı Vurdu: Ölü ve Yaralılar Var!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Hizbullah’ın Beyrut’taki ana karargahını vurduğunu duyurdu. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre saldırı sonucunda 6 kişi hayatını kaybetti, 91 kişi ise yaralandı. Saldırıların, Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesi Hureyk Mahallesi’ne yoğunlaştığı ve bir dizi hava saldırısıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

İsrail savaş uçaklarının Dahiye bölgesini bombardıman çemberine aldığı ve Burc el-Baracine ile havalimanı yolundan Hureyk Mahallesi’ne kadar birçok binayı hedef aldığı aktarıldı. Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre saldırılarda 6 kişi hayatını kaybederken, 91 kişi yaralandı. Özellikle kritik vakaların da olduğu yaralı sayısının yükseldiği belirtildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesindeki Hizbullah ana karargahının hedef alındığını açıkladı. Hagari, Hizbullah’ın karargahını sivil yapıların altına gizlediğini iddia ederek, hedef alınan isimle ilgili bilgi paylaşmadı. İsrail basını ise Hasan Nasrallah’ı hedef aldıklarını iddia ederek, Nasrallah’ın yaralanmış olabileceğini belirtti. Ancak İran medyası ve Hizbullah’a yakın kaynaklar, Nasrallah ve diğer üst düzey liderlerin saldırıdan etkilenmediklerini ve güvende olduklarını açıkladılar.

Saldırılar, Lübnan Hizbullahı’nın üst düzey liderlerinden hiçbirinin ölmediği bilgisiyle sonuçlandı. Bu durum, İsrail’in operasyonunda istediği hedeflere ulaşamadığını gösterdi. Beyrut’un güneyinde gerçekleşen saldırılar, bölgede gerginliği artırdı ve uluslararası toplumu endişelendirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, yaralılar için acil tedaviye ihtiyaç duyulduğunu ve durumun ciddiyetini koruduğunu belirtti.

Sonuç olarak, İsrail ordusunun Hizbullah’ın Beyrut’taki ana karargahını hedef alması ve gerçekleştirdiği saldırılarda 6 kişinin hayatını kaybetmesi, 91 kişinin yaralanması büyük bir endişe yarattı. Saldırıların hedef aldığı Hizbullah liderleri zarar görmedi ancak bölgede gerginlik arttı ve uluslararası toplum tepki gösterdi. Gelişmelerin yakından takip edilmesi ve taraflar arasında olası bir çatışmanın önlenmesi için diplomasi yoluyla çözüm bulunması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordusu Hizbullah’ı Vurdu: Ölü ve Yaralılar Var!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!