G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO38,14
CNY4,87
GBP45,77
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,64
GR. ALTIN2.918,17
BTC2.262.402,79

İsrail’in Lübnan Sınırındaki Tanklar Görüntülendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Lübnan’a olası bir kara harekatı için hazırlıklarını sürdürdüğü bilgisi, Lübnan sınırına yakın bir noktada konuşlanan İsrail tanklarının görüntülenmesi ile ortaya çıktı. Gazze’de yaşanan kanlı olaylardan sonra, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırı hazırlıklarına başladığı belirtildi.

İsrail ordusunun Gazze’de binlerce masum sivili öldürdüğü bilgisi gündeme yansıdıktan sonra, şimdi de Lübnan’a saldırmaya hazırlandığı görüldü. İsrail ordusunun hava harekatları ile Lübnan’a saldırılar düzenleyeceği bilgisi kamuoyuna yansıdı. Bu kapsamda, İsrail’in kuzey sınırına askeri birlikler yığdığı ve binlerce tankın Lübnan sınırına yakın bir noktaya konuşlandırıldığı belirtildi. Konuşlanan İsrail tank birliklerinin sahada görüntülendiği bilgisi paylaşıldı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, son haftalarda Hizbullah’a yönelik gerçekleştirdikleri saldırıları artıracaklarını ve bu konuda kararlı olduklarını ifade etti. Gallant ayrıca, Lübnan’ın güney kentleri ile diğer bölgelere yönelik hava saldırılarının devam edeceğini ve Hizbullah’ı ağır şekilde vurduklarını belirtti. Son günlerde yaşanan çatışmalarda ölen 748 kişi ve ülke içerisinde yerinden olan 150 bine yakın kişi bilgisi de paylaşıldı. İsrail Savunma Bakanı, Lübnan’da yaşanan saldırıların artarak devam edeceğini vurguladı.

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırı hazırlıkları uluslararası arenada endişe yaratırken, bu durumun bölgede daha da tırmanmasına neden olabileceği belirtiliyor. Lübnan’da yaşayan insanların güvenliği endişesiyle devam eden durum, yakın zamanda daha büyük bir krize dönüşebilir. İsrail’in Lübnan sınırına yığdığı askeri birlikler ve konuşlandırdığı tanklar, bölgede gerilimin artmasına neden olabilir. Uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi ve çatışmaların önlenmesi için çaba göstermesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Lübnan Sınırındaki Tanklar Görüntülendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!