G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,27
CNY4,86
GBP45,77
EURO/USD1,12
BIST9.923,45
Petrol73,56
GR. ALTIN2.921,64
BTC2.167.985,89

Müfredatın Yüzde 35 Sadeleştirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce’de, eğitimde önemli adımlar atıldı ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu konuda yapılan gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Akçakoca ilçesinde hayırsever Burhan Özdemir tarafından yaptırılan Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi Kampüsü’ne ek hizmet binaları eklendi ve bu binaların açılış törenine Bakan Tekin de katıldı. Ayrıca Düzce Valisi Selçuk Aslan, Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can ve Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak da törene iştirak etti.

Bakan Yusuf Tekin, açılış töreninde yaptığı konuşmada eğitim sistemindeki fiziki altyapı iyileştirmelerine değindi. 2023’e Cumhuriyet’in 100. Yılına Mektup Kampanyası kapsamında yazılan mektuplara da atıfta bulunan Tekin, sınıflardaki öğrenci sayısının azaltıldığını ve dünya standartlarına uygun okul binaları inşa edildiğini belirtti. Eğitimin niteliği konusuna da değinen Bakan Tekin, öğretmen başına öğrenci oranını uluslararası standartlara yaklaştırdıklarını vurguladı.

Eğitimdeki müfredatı da ele alan Bakan Tekin, müfredatın yüzde 35 oranında sadeleştirilerek çocuklara fazla bilgi yükü yüklenmesi kurgusunun ortadan kaldırıldığını açıkladı. Amacın, edinilen bilgiyi beceriye dönüştürmek olduğunu belirten Tekin, müfredatın daha pedagojik hale getirildiğini ifade etti. Aynı zamanda devlet geleneğini, gelecek nesillere aktarılacak şekilde müfredatı revize ettiklerini de dile getirdi.

Bakan Tekin, konuşmasının ardından 400 kişilik modern konferans salonu, kapalı spor salonu, yeni nesil kütüphane ve Türkiye’de ilk pilot uygulaması gerçekleşecek olan genişletilmiş eğitim sistemine özgü laboratuvar binasının açılışını gerçekleştirdi. Bu adımların eğitimde kalite ve verimliliği artırmaya yönelik önemli adımlar olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Müfredatın Yüzde 35 Sadeleştirildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!