G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,20
CNY4,86
GBP45,74
EURO/USD1,12
BIST10.048,68
Petrol74,53
GR. ALTIN2.913,90
BTC2.177.980,19

Lübnan’da İsrail’in Saldırıları Yarım Milyon Kişiyi Yerinden Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail’in saldırıları sonucunda ülke içinde yerinden olanların sayısının yarım milyona yaklaştığını açıkladı. Buhabib, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ndaki Carnegie Vakfı etkinliğinde yaptığı konuşmada, İsrail’in Hizbullah’a saldırıları sırasında Lübnan’da yerinden edilen kişi sayısının yaklaşık 500 bini bulduğunu belirtti. Daha önce 110 bin kişinin yerinden edildiği bilgisine vurgu yaparak, son zamanlardaki saldırılar nedeniyle bu sayının büyük ölçüde arttığını dile getirdi.

İsrail ordusunun 23 Eylül’den itibaren Lübnan’ın güneyi, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yaptığı hava saldırıları sonucunda, Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 50’si çocuk, 95’i kadın olmak üzere toplam 558 kişi hayatını kaybetti, 1835 kişi ise yaralandı. Bu saldırıların ardından ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine yoğun göç dalgaları yaşanmaya devam ediyor.

Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde eğitime ara verildiği duyurulurken, İçişleri Bakanlığı ise ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını bildirdi. Lübnan’dan atılan roketler sonucu Hayfa bölgesinde bulunan Rambam Hastanesine 22-23 Eylül tarihlerinde getirilen 11 hafif yaralı hastaneye kabul edilirken, İsrail’in kuzeyindeki Nehariye kentinde de 9 kişi yaralandı. Ayrıca, Haaretz gazetesine göre, 22 Eylül’de Aşağı Celile bölgesinde gerçekleşen trafik kazasında 1 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişi ağır yaralandı.

Buhabib’in açıklamaları ve yaşanan olaylar, Lübnan halkının güvenliğinin ve refahının tehlike altında olduğunu gösteriyor. İsrail’in hava saldırıları sonucunda binlerce insanın hayatını kaybetmesi ve yaralanması, ülkede kaos ve acıya sebep olmaktadır. Uluslararası toplumun bu duruma el atarak barışçıl çözümler geliştirmesi gerekmektedir. Aksi halde, Lübnan’da yaşanan insani krizler ve göç dalgaları artarak devam edecek ve bölgenin istikrarı daha da zedelenecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lübnan’da İsrail’in Saldırıları Yarım Milyon Kişiyi Yerinden Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!