G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,03
CNY4,85
GBP45,70
EURO/USD1,11
BIST10.054,53
Petrol74,81
GR. ALTIN2.890,15
BTC2.170.920,76

İsrail’in Lübnan’da düzenlediği hava saldırılarında 492 ölü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail’in Hizbullah’ı hedef alan hava saldırılarında 492 kişinin hayatını kaybettiği ve ülkede son 20 yılın en kanlı çatışma günü yaşandığı bildirildi. Ölenler arasında 35 çocuk ve 58 kadın bulunurken, 1.645 kişinin de yaralandığı belirtildi. İsrail Ordusu, Hizbullah’ın 2006 savaşından bu yana oluşturduğu altyapıyı yok etmek amacıyla saldırıları düzenledi. Saldırılar sonucunda 1.600 Hizbullah noktasının hedef alındığı açıklandı. IDF Sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari, Güney Lübnan’dan gelen videolarda binalarda depolanan silahların neden olduğu ikincil patlamaların görüldüğünü belirtti.

Hizbullah, İsrail’in Kuzey İsrail’e 200’den fazla roket fırlattığını duyurdu. İsrailli sağlık görevlileri, roketlerin neden olduğu patlamalarda 2 kişinin şarapnel yaralanması yaşandığını açıkladı. Tüm bu gelişmelerin ardından dünya liderleri taraflara itidal çağrısında bulunmaya devam ediyor. BM Genel Sekreteri António Guterres, tırmanan durumdan endişe duyduğunu ve Lübnan’ın bir başka Gazze olmasını istemediğini ifade etti. AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise tırmanışın son derece tehlikeli olduğunu vurgulayarak, neredeyse tam teşekküllü bir savaşın içinde olduklarını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin insanların güvenle evlerine dönebilmesi için gerilimi azaltmaya çalıştıklarını belirtirken, Pentagon da Orta Doğu’ya aşırı tedbir amacıyla az sayıda ek asker gönderileceğini duyurdu. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimin artarak devam ettiğini gösteriyor. İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmanın boyutları büyürken, uluslararası toplum barış için çaba harcıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Lübnan’da düzenlediği hava saldırılarında 492 ölü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!