G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,61
GR. ALTIN2.872,69
BTC2.148.811,47

Diyanet Hukuk Müşavirlerinden Feyza Altun’a Suç Duyurusu: ‘Dini Değerlere Hakaret’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanlığının hukuk müşavirleri tarafından hazırlanan suç duyurusu dilekçesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunuldu. Dilekçede, Altun’un yaptığı paylaşımların şeriata yönelik olduğu ve ahlak sınırlarını aştığı, insan haklarına açıkça saldırdığı belirtildi. Ayrıca toplumu bir arada tutan dini inançlara ve değerlere hakaret ettiği vurgulandı.
Altun’un sosyal medyada yaptığı paylaşımların Anayasa’ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğu iddia edildi. Paylaşımların vatandaşların dini inançlarına, kutsallarına ve değerlerine saldırı niteliği taşıdığı ifade edildi. Dilekçede Altun hakkında, dini ve kutsal değerlere hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama suçlarından kamu davası açılması istendi.
Geçtiğimiz günlerde, Altun’un Farsça bir şiir yayınlamasının ardından sosyal medya üzerinden yapılan yorumlara tepki göstermesi sonucunda başlayan olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Altun’un yaptığı paylaşımlar sonucunda Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TCK’nın 216/1 maddesine muhalefet iddiasıyla re’sen soruşturma başlatılmıştı. Altun, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Feyza Altun adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı haberde yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyanet Hukuk Müşavirlerinden Feyza Altun’a Suç Duyurusu: ‘Dini Değerlere Hakaret’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!