G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.559,34

Yunanistan, Fransa’dan 4. FDI sınıfı fırkateyni satın alacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, son zamanlarda Fransa’dan 4. FDI sınıfı fırkateyn satın almak için müzakerelere başlayacaklarını duyurdu. Dendias, Fransa’da düzenlenen bir törende konuşarak, Fransa’dan almayı planladıkları 4. FDI HN firkateyni ile ilgili detayları paylaştı. Bu fırkateynlerin SCALP NAVAL (MdCN) seyir füzelerini taşıma kapasitesine sahip olacağını belirtti.

Dendias, Yunanistan’ın donanmasını güçlendirmek amacıyla Fransa’dan almayı planladıkları fırkateyn hakkında memnuniyetini dile getirdi. Dendias, yeni fırkateynin KIMONA, NEARCHUS ve PHORMION adlı diğer gemilere ekleneceğini ve Yunan donanmasını daha da güçlendireceğini belirtti.

Fransa’daki resmi tanıtımın ardından HS Nearchos fırkateyni ile HS Kimon fırkateyni deniz testlerine başladı. Şu anda üretim aşamasında olan 3 Yunan fırkateyni bulunmaktadır ve üçüncü geminin Ağustos ayında tamamlanan gövde montajının ardından 2025 ve 2026’da teslim edilmesi planlanmaktadır.

Yunanistan, Fransız Naval Group ve MBDA şirketleri ile 28 Eylül 2021’de 3 adet FDI HN fırkateynleri ve teçhizatlarının yanı sıra bir ilave fırkateyn seçeneği için anlaşma imzaladı. Anlaşma, Yunanistan Savunma Bakanı Nikólaos Panayotópoulos, Naval Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Pierre Eric Pommellet ve MBDA Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Eric Béranger tarafından imzalandı. FDI HN fırkateynleri, Naval Group’un Lorient tersanesinde inşa edilecek ve Exocet MM40 Block 3 gemi savar füzesi ile ASTER-30 hava savunma füzesi kullanacaktır.

Kimon’un inşasına 21 Ekim 2022’de başlanan fırkateyn serisinin tanıtımı geçtiğimiz Ekim ayında yapıldı. Bu anlaşma ile Yunanistan’ın donanması önemli ölçüde güçlendirilecek ve fırkateynlerin 2025 ve 2026 yıllarında teslim alınması planlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunanistan, Fransa’dan 4. FDI sınıfı fırkateyni satın alacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!