G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

6 Yaşındaki Minik Kick Boks Şampiyonu Ahmet Batur İnan!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Edremit İlçesinde yaşayan 6 yaşındaki Ahmet Batur İnan, katıldığı kick boks müsabakalarında 1 yılda 3 madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Ahmet, milli sporcu olmayı hedefliyor. Henüz 3 yaşındayken ailesinin teşvikiyle kick boksa başlayan Ahmet, Van Olimpiyat Spor Kulübü’nde antrenörü Muhammed Hamza Kızılaslan eşliğinde yeteneklerini geliştirdi. Kısa sürede büyük başarılar elde eden Ahmet, Türkiye ikinciliği, Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası şampiyonluğu gibi önemli başarılara imza attı.

Ahmet Batur İnan, 2019 yılında Türkiye Kick Boks Şampiyonası ve Türkiye Kick Boks Turnuvası’nda Türkiye ikinciliği elde etti. Ardından 15-19 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen 9. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası’nda şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı. Bu başarılarla adı spor camiasında sıkça konuşulmaya başladı. Ahmet, ulusal ve uluslararası turnuvalardan toplamda 3 madalya kazanarak milli sporcu olma hedefine bir adım daha yaklaştı.

Kendisini izlediği filmlerden ilham alarak kick boksa başlayan Ahmet, spora olan ilgisini ailesinin desteğiyle pekiştirdi. Kendisine kick boks ve tekvando yapmak istediğini söyleyen Ahmet, ailesinin de desteğiyle spor salonuna yazıldı. Antrenörleriyle çalışmalara başlayan Ahmet, Dünya Kupası şampiyonu olmanın gururunu yaşadı. Şimdi ise milli sporcu olma hayalini gerçekleştirmek için hedeflerine emin adımlarla ilerliyor.

Ahmet’i antrenörü Muhammed Hamza Kızılaslan ise genç sporcuyla gurur duyduklarını belirterek, başlarda sadece özgüven kazanması için turnuvalara katıldıklarını ancak Ahmet’in uluslararası arenada şampiyonluk yaşayarak kendilerini şaşırttığını ifade etti. Ahmet’in Dünya Kupası’nda gösterdiği olağanüstü performans herkesi mutlu etmiş ve onu daha da motive etmiştir. Antrenmanlar yaklaşık 2 saat sürerken, Ahmet’in dünya şampiyonu olması beklenmedik bir gelişme olsa da onların gözünde gurur verici bir başarıya dönüşmüştür.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
6 Yaşındaki Minik Kick Boks Şampiyonu Ahmet Batur İnan!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!