G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Özgür Özel,HÜDAPAR üzerinden Bahçeli’ye Yüklendi, Erdoğan’a Seçimden Kaçamazsın dedi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’de Susurluk Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada yurttaşlara seslenen Özgür Özel, Anayasa’nın 4. maddesine karşı olduklarını açıklayan HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na tepki gösterdi.

“Bir tarafta Cumhur İttifakı var. Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinden bir tanesi de HÜDAPAR” diyen Özel, “Kim HÜDAPAR? HÜDAPAR, ‘efendim kadınların sokak hayvanları gibi sahipsiz bırakmayıp, birine sahiplendirelim’ diyen HÜDAPAR. Kadının seçme ve seçilme hakkına karşı çıkan HÜDAPAR. Domuz bağcıları avukat tutup, savunan ve sonra partisine kaydeden ve onları Tayyip Erdoğan ile ittifak şartıyla affettiren HÜDAPAR” ifadelerini kullandı.

Özel, şöyle devam etti: “Şimdi çıkmışlar, ‘Anayasa’nın dört maddesine karşıyız’ diyorlar. Tüzüğünde yazıyor. Programında yazıyor. Seçim vaatlerinde yazıyor. Şimdi seçim zamanı susturdular. Ağzını kapattılar. Dört vekil al, otur aşağı dediler. Seçimde sustu. Şimdi konuşuyor. Diyor ki ‘Biz Anayasa’nın dördüncü maddesine karşıyız.’ Neymiş dördüncü maddesi? Türkiye Cumhuriyeti devleti nitelikleri. Bayrağı, İstiklal Marşı ve başkenti. Atatürk yapmış Ankara’yı başkent, Ankara’nın başkent olmasına karşılar. Bayrağımız renklerini şehit kanları ile sulanmış bayraktan alıyor, bayrağa karşılar. İstiklal Marşı yazılmış. Hep bir ağızdan okuyoruz. İstiklal Marşına karşılar. Türkiye Cumhuriyeti diyoruz, Cumhuriyete karşılar. Benim HÜDAPAR’a bir sözüm yok. Mikroba sen niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsınız. Mikrop mikroptur.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de seslenen Özel, “Ama milliyetçi muhafazakarım diyenler, hele hele Tayyip Bey‘in sağ kolunda HÜDAPAR, öbür kolunda Devlet Bahçeli var. Devlet Bahçeli’ye soruyorum. Sen bu HÜDAPAR’a ne diyorsun Devlet Bey? Kimler kimlerle beraber? O yüzden oy toplarken, vatan, millet, bayrak, ezan deyip, milli duyguları, dini duyguları sömürenler, milletin bayrağına, İstiklal Marşına karşı olanlara Ankara’nın, Anıtkabir’in bulunduğu Ankara’nın başkent olmasına karşı olanlara yüz veriyorlar. Sırt sıvazlıyorlar” ifadelerini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ’A TEPKİ
İsrail güçleri tarafından öldürülen ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin Didim’deki cenaze töreninde yalnızca TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş‘un konuşmasına tepki gösteren Özgür Özel, şunları söyledi:

 

 

İsrail güçleri tarafından hayatını kaybeden ABD vatandaşı Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin Didim’deki cenaze töreninde, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un konuşmasına tepki gösteren CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, sert eleştirilerde bulundu:

Özel, “Bir yandan duygusal söylemlerle durum idare ediliyor. Yıllar boyunca Filistin ile ilişkileri kuvvetli tutanlar, Hamas’ın 6 Ekim’de masum İsrailli çocuklara saldırı yaptığını belirtip buna misilleme yapacaklarını söylediler. Ancak bir yıldır İsrail devleti ciddi bir terör uyguluyor. Bu duruma karşı büyük bir siyasi kayıtsızlıkla sessiz kalındı ve İsrail ile ticari ilişkiler devam etti. Birçok kez yalan söylediler ve sonunda zor bela durdurdular. Hâlâ dolaylı yollardan bu durumu geçiştirmeye çalışıyorlar.” dedi.

Özgür Özel, Didim ilçe örgütüne selam göndererek, “Oradaki siyasi oyunlara fırsat vermediler ve cenaze törenine yapılan müdahaleyi engellediler. Ancak bu kişiler oyunlarına devam etmekten geri durmayacaklar. Namazımızı kıldık, dualarımızı ettik. Tam cenazeyi uğurlayacağımız esnada, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı çıkıp, ‘Söz Meclis Başkanımıza vereyim’ dedi. Önceden bunu hissedip, aradım ve uyardım, ‘Böyle şeylere kalkışmayın, cenazede birlik sağlasın, siyaset yapmayın’ dedim. Ayşenur Ezgi, sol ve sosyalist düşünceden biriydi. Bu cenaze hepimizin, ayrım yapmamalıyız. Fakat böyle bir şey yapılmasına nasıl izin verirsiniz? Din görevlisini kullanarak, orada bir saat mikrofonla konuşmasını sağladılar. Eğer tarafsız olsaydı, Meclis’te de tarafsız olurdu. Didim’de cenazede herkes adına konuşacaksınız, ama Ankara’ya dönünce Tayyip Bey’in talimatlarına tabi olacaksınız. Böyle bir tarafsızlık olamaz, olamaz. Sonunda, ‘Ayıp ettiniz’ dedim. ‘Bu yaptığınız, Filistin davasına sahip çıkmak değil’ dedim. Din görevlisini bu iş için kullanmamalısınız. Ne yazık ki, tepkilerime yanıt veremediler ve oradan ayrıldılar. Ancak bu durum kamu vicdanında mahkum oldu ve herkes Meclis Başkanını bu durumu nedeniyle kınamakta.” açıklamalarında bulundu.

Daha sonra Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a erken seçim çağrısını yineleyerek, “Tayyip Bey, sandığa gideceksin. İşsizliği çözemezsen, yoksulluğu bitiremeyen, fiyatları düşüremeyen birinin gideceği yer seçim sandığıdır. Kaçamazsınız; geçim yoksa seçim var” şeklinde ifadelerde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel,HÜDAPAR üzerinden Bahçeli’ye Yüklendi, Erdoğan’a Seçimden Kaçamazsın dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!