G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

ABD’den İran’a Yeni Yaptırımlar Yolda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran’ın eylemlerine karşı birlikte çalışarak önemli ekonomik yaptırımların açıklanacağını belirtti. Londra’daki İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile yaptığı görüşmede Ukrayna’ya ziyaret planları hakkında bilgi verdi. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırgan tutumunu eleştiren Blinken, Rusya’nın bu eylemlerinde Çin’den destek aldığını ifade etti. Tayvan Boğazı ve Güney Çin Denizi’nde yaşanan gerilimleri de görüşmede ele aldıklarını belirtti.

Blinken, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yaptığı saldırıları eleştirerek, özellikle Çin ve İran’a güvenerek silahlanmaya devam ettiğini vurguladı. İran’ın Ukrayna’ya balistik füze sağlamak için Rusya ile iş birliği yaptığını ve bu durumun ciddi sonuçları olacağını belirtti. ABD’nin ilerleyen saatlerde İran’a yeni yaptırımlar açıklayacağını duyurdu.

İran’ın Avrupa ile ilişkilerini yeniden kurmak ve yaptırımların hafifletilmesini istemesini eleştiren Blinken, bu tür eylemlerin istikrarı daha da bozacağını belirtti. Gazze Şeridi’ndeki saldırıların en kısa sürede sona ermesi gerektiğini vurguladı ve ateşkes çağrısında bulundu. Ateşkesin sağlanması ile insani yardımın ulaştırılacağını ifade etti.

Ayrıca, NATO’nun güçlendirilmesi konusunda İngiltere ile fikir alışverişi yaptıklarını ve İngiltere’nin savunma harcamalarını artırma taahhüdünü memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. NATO’nun güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Tüm bu gelişmelerin ardından ABD’nin, İran’a karşı yeni yaptırımlar açıklaması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD’den İran’a Yeni Yaptırımlar Yolda!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!