G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,11
CNY4,85
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,19
GR. ALTIN2.874,58
BTC2.179.111,45

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’de ateşkes için nihai teklif sunacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’de yaşanan olaylarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Hamas ile anlaşma yapmak için yeterince çaba göstermediğini düşündüğünü belirten Biden, Gazze’de tutulan esirlerin serbest bırakılması için nihai bir teklif sunmaya hazırlandıklarını ifade etti. Netanyahu’ya yönelik eleştiriler ise hızla yayıldı.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde ölü bulunan 6 esirin ardından hükümet karşıtı protestoların arttığı ve Netanyahu’ya karşı öfkenin büyüdüğü belirtildi. ABD Başkanı Biden, Netanyahu’nun rehine anlaşması sağlamak için yeterli çaba sarf etmediğini düşündüğünü açıklarken, Gazze’deki duruma ilişkin daha fazla çaba göstereceklerini vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken Gazze’deki esirlerin serbest bırakılması için yeni bir teklif sunmayı planladıklarını belirtti. Netanyahu’nun Hamas ile anlaşmaya yanaşmaması durumunda, ABD’nin tavrının net olduğunu ifade eden Biden, Netanyahu’nun çabalarını yetersiz bulduklarını dile getirdi.

İsrail hükümetinin en büyük destekçisi olduğunu belirten Biden, Netanyahu’nun Hamas ile anlaşma yapmak için gerekli adımları atmadığını düşündüğünü açıkladı. Gazze’deki gerginliğin azaltılması ve esirlerin serbest bırakılması için hem Hamas’tan hem de İsrail’den daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini belirten Biden, uluslararası toplumun da bu konuda daha aktif rol oynaması gerektiğini söyledi.

Netanyahu’nun Hamas ile anlaşmaya yanaşmaması nedeniyle ABD’nin Gazze’deki olaylara müdahil olacağı ve çözüm bulunması için gerekli adımları atacağı belirtildi. Gazze Şeridi’nde yaşanan acil durumu değerlendirmek üzere Biden’ın önümüzdeki günlerde ulusal güvenlik ekibi ile bir araya geleceği ve atılması gereken adımları belirleyeceği ifade edildi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze’deki olaylara ilişkin yapacağı yeni teklif, bölgedeki gerginliği azaltma ve barış sürecini destekleme amacı taşıyor. Netanyahu’nun Hamas ile anlaşma yapma konusunda yetersiz olduğu düşüncesi ise uluslararası toplumda endişe yaratmış durumda. Biden’ın açıklamalarının ardından Netanyahu’nun nasıl bir tavır izleyeceği ve Gazze’deki durumun nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’de ateşkes için nihai teklif sunacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!