G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Muratpaşa’dan dünya şampiyonu piyanist: Bade Uygun

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muratpaşa ilçesinde yaşayan 8. sınıf öğrencisi Bade Uygun, 5 yaşında başladığı piyano serüveninde büyük başarılara imza atıyor. Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen uluslararası müzik yarışmasında birincilik elde eden Uygun, İspanya’nın Barselona kentinde ise 32 ülkeden katılımın olduğu Grand Prize Virtuoso uluslararası müzik yarışmasında altın madalya ile birincilik ödülü kazanarak döndü.

Uygun, uluslararası yarışmalara Türk eserleriyle de katılabilmek için sıkı bir şekilde çalışıyor. Aynı zamanda şan eğitimi alan genç müzisyen, piyano çalmanın yanı sıra keman ve yan flüt de çalıyor. Derslerini aksatmadan devam ettiren Uygun, Mozart’ın izinden gitmek için çaba harcadığını belirtiyor. Uygun, piyano ile başladığı müzik hayatında başlangıçta notaları çalmakta zorlandığını ancak zamanla emek vererek bu enstrümanı ustalıkla çalmayı başardığını söylüyor.

Birçok uluslararası yarışmada birincilik elde eden Uygun, bu konuda şunları söylüyor; “Barselona’da 32 ülkeden katılımın olduğu Grand Prize Virtuoso uluslararası müzik yarışmasında birinci oldum. Altın madalyayı bekliyordum çünkü çok sıkı çalışmıştım. Bizi finale davet ettiler, jürinin önünde çaldım. Beni uzun süre alkışladılar ve çok gurur duydum. Türk gençleri olarak uluslararası yarışlarda ülkemizi temsil etmek onur verici.”

Uygun, konservatuvar bölümündeki öğrencilerin dahi zorlandığı “Bach: Invention 13” eserini 1,5 ay boyunca sıkı çalışarak çalmayı başardığını belirtiyor. Uygun, başarının sırrının pes etmeden çalışmak olduğunu vurgulayarak, hedeflerine ulaşmak için emek vermenin önemine değiniyor.

Piyano ve keman öğretmeni Serenat Sahabi, Bade’nin başarılarının kendilerini gururlandığını belirtiyor. Uygun’un gelecek sene Philadelphia Uluslararası Müzik Kampı’na seçilmesi için çalıştıklarını söyleyen Sahabi, genç müzisyenin disiplinli çalışma prensibini ve azmini takdir ediyor ve Türk gençlerinin uluslararası alanda daha fazla başarı elde etmesi için çaba gösterdiklerini belirtiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muratpaşa’dan dünya şampiyonu piyanist: Bade Uygun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!