G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,02
CNY4,84
GBP45,53
EURO/USD1,11
BIST9.930,36
Petrol73,97
GR. ALTIN2.880,43
BTC2.168.843,74

İsrail Saldırılarında 10 Filistinli Öldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’deki İsrail yerleşim yerlerine düzenlenen saldırılar sonucunda en az 10 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve birçok kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail ordusu, Gazze’de Absan el-Kebire beldesinde bir evi insansız hava aracıyla bombaladı. Saldırı sonucunda 3 kişi hayatını kaybederken çok sayıda yaralı olduğu açıklandı. El-Fahhari beldesindeki bir evin hava saldırısına uğramasıyla da birçok Filistinlinin yaralandığı belirtildi. Ayrıca, Han Yunus’un batı kesimi ve Dar Selam Hastanesi civarının İsrail topçu birliklerinin hedefi haline geldiği görgü tanıkları tarafından aktarıldı.

Saldırıların artmasıyla Aksa Şehitleri Hastanesi’ne kaldırılan ölen ve yaralanan vatandaşlarla ilgili bilgiler paylaşıldı. Deyr el-Belah’ta hedef alınan grup üzerinde gerçekleştirilen saldırı sonucunda ölen bir kişinin cesedi ile yaralıların hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Gece saatlerinde gerçekleştirilen İHA ile düzenlenen saldırı sonucunda ölen 3 Filistinlinin cenazeleri de Aksa Şehitleri Hastanesi’ne nakledildi. Gazze’deki çatışmalarda, İsrail zırhlı araçlarının evlere ateş açması sonucunda da bir kişinin yaralandığı kaydedildi. Nusayrat Mülteci Kampı’nda gerçekleştirilen hava saldırısında ise bir evin bombalanması sonucu birçok Filistinlinin yaralandığı bilgisi iletildi.

Ebu Neda ailesine ait eve yapılan hava saldırısında ise 3 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi verildi. Gazze’de süregelen saldırılar neticesinde 7 Ekim’den bu yana en az 40 bin 602 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 93 bin 855 kişinin yaralandığı ifade edildi. Bu kayıplar arasında 16 bin 589 çocuk ve 10 bin 980 kadının bulunduğu belirtilirken, enkaz altında binlerce ölü bulunduğu vurgulandı. Ayrıca, sivil altyapıya yönelik saldırılarla hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığı ve yıkıldığı aktarıldı.

Sonuç olarak, Gazze’deki İsrail saldırıları sonucunda birçok Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtildi. Saldırılar nedeniyle bölgede büyük bir insanlık dramı yaşanırken, uluslararası toplumun duruma müdahale etmesi ve barışçıl çözümler bulunması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Saldırılarında 10 Filistinli Öldü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!