G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.156.249,88

Trump: “Ukrayna’nın Rusya’ya İlerlemesi Dünya Savaşına Yol Açabilir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD eski Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan Donald Trump, Michigan eyaletine bağlı Detroit kentinde düzenlenen ABD Ulusal Muhafızları Derneği konferansında dünya genelindeki kaosun ABD’nin Afganistan’dan çekilmesiyle başladığını iddia etti. Trump, Afganistan’dan çekilmenin ABD’nin dünyada saygınlığını kaybetmesine neden olduğunu ve çatışmaları artırdığını belirtti. Bu durumun Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasını ve İsrail’de gerçekleşen saldırıyı tetiklediğini söyledi.

Trump, Afganistan’dan onurlu ve güçlü bir şekilde çekilmenin önemine vurgu yaparak, Bagram Hava Üssü’nün terk edilmemesi gerektiğini savundu. Ancak bu hava üssünün terk edilmesi sonucunda Çin’in burayı ele geçirdiğini ve bu durumun ülkenin güvenliğini ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtti. Ayrıca, Afganistan’da bırakılan silah ve askeri malzemelerin ülkeyi dünyanın en büyük silah satıcılarından biri yaptığını ifade etti.

Gelecekten endişe duyan Trump, Ukrayna’nın Rusya topraklarına ilerlemesinin dünya savaşına neden olabileceğini söyledi. Tüm dünyanın karmaşa içinde olduğunu ve bu durumun hızla çözülmezse üçüncü dünya savaşı ile karşı karşıya kalacaklarını belirtti. Bu konuda nükleer güç ve diğer kapasitelerin önceki savaşlardan farklı bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Trump, başkanlık döneminde Amerikan askerlerinin zarar görmesini engellediğini ve savaşları önlediğini savundu. Türkiye-Suriye sınırındaki 5 bin Amerikan askerini geri çektiğini ve ABD’nin tüm mühimmatını tükettiğini ifade etti. NATO’nun asgari savunma harcamalarının yüzde 3’e çıkarılması gerektiğini savunan Trump, müttefiklerin üzerlerine düşeni yapması gerektiğini ve NATO üyesi ülkelerin savunma harcamalarının adil bir şekilde dağıtılmasını talep etti.

Sonuç olarak, Donald Trump’ın konuşmasında ABD’nin dış politikasındaki zayıflıkları ve dünya genelindeki kaosun nedenlerine dair endişelerini dile getirdiği görülmektedir. Trump, özellikle Afganistan ve Ukrayna krizlerine vurgu yaparak üçüncü dünya savaşı tehlikesine dikkat çekmiş ve ABD’nin güçlü ve onurlu bir şekilde hareket etmesi gerektiğini vurgulamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trump: “Ukrayna’nın Rusya’ya İlerlemesi Dünya Savaşına Yol Açabilir”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!