G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.140,74

Kremlin Sözcüsü: Pavel Durov’un Gözaltına Alınması Hakkında Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alınmasına ilişkin hala yorum yapmanın erken olduğunu belirterek, Durov’un hangi suçlamalarla karşı karşıya olduğunu net bir şekilde bilmediklerini açıkladı. Rusya’da gündemde olan bu konuyla ilgili Peskov, Moskova’da basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gizli müzakereler hakkında da konuşan Peskov, Ukrayna’nın Kursk’a yönelik saldırısına cevap vermek zorunda olduklarını ve bu tür düşmanca eylemlere karşı mutlaka bir yanıt vereceklerini ifade etti. Görüşmelerin şu anda önemini kaybettiğini ve böyle bir müzakere olmadığını belirterek, iddiaları yalanladı.

Durov’un Fransa’da gözaltına alınmasına ilişkin yorum yapmadan önce durumun daha net olması gerektiğini belirten Peskov, resmi bir açıklama gelene kadar beklemek gerektiğini vurguladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Durov’un geçen hafta Bakü’de bulunduğu ve bir araya gelip gelmedikleriyle ilgili soruya da “Hayır.” yanıtını verdi.

Fransız ve Rus basınında yer alan haberlere göre, Durov 24 Ağustos’ta Fransa’da, Telegram üzerinden yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Fransa’ya Durov’a erişim talebiyle ilgili bir nota verildiğini açıkladı. Telegram ise Durov’a yönelik suçlamaları “saçma” olarak nitelendirdi.

Bu gelişmelerle ilgili resmi açıklamalar gelene kadar kesin bir yargıya varmanın doğru olmayacağını belirten Peskov, ancak suçlamalar netleştiği zaman durumu yeniden değerlendireceklerini ifade etti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Pavel Durov’un yaşadığı hukuki süreçle ilgili net bir açıklama yapmadığı sürece konuyla ilgili spekülasyonlardan kaçınmak gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kremlin Sözcüsü: Pavel Durov’un Gözaltına Alınması Hakkında Açıklama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!