G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,08
CNY4,86
GBP45,67
EURO/USD1,11
BIST9.960,55
Petrol74,25
GR. ALTIN2.885,92
BTC2.174.781,52

İsrail’in Soykırım Faaliyetleri Sonucunda 40 Bin 405 Filistinli Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırıları sonucunda Gazze Şeridi’nde yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 40 bin 405’e ulaştı. İsrail ordusu, bölgede sivilleri hedef alarak bir soykırım faaliyeti yürüttüğü için eleştiriliyor. Saldırıların şiddeti her geçen gün artarken, hayatını kaybeden sivillerin sayısında da önemli bir artış görülüyor.

Son 24 saat içinde Gazze’de düzenlenen 3 saldırıda 71 sivilin hayatını kaybettiği ve 112 sivilin yaralandığı bildirildi. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, İsrail’in 324 gündür devam eden saldırılarının sonucunda toplam can kaybı 40 bin 405, yaralı sayısı ise 93 bin 468’e yükseldi. Bu durum, bölgedeki insani krizin boyutunu da gözler önüne seriyor.

İsrail’in bölgedeki saldırıları insan hakları ihlallerine yol açarken, uluslararası toplumdan da sert tepkiler almaya devam ediyor. Filistinli sivillerin hedef alındığı, insani yardım ulaşmasının engellendiği ve sağlık çalışanlarının saldırılara maruz kaldığı belirtiliyor. Bu durum, bölgedeki çocukların, yaşlıların ve kadınların da yaşamını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Gazze’de yaşam koşulları giderek zorlaşırken, uluslararası kuruluşların ve sivil toplum örgütlerinin bölgeye sağlanan yardımların artırılması çağrılarına rağmen saldırılar devam ediyor. Filistin halkı, uluslararası toplumdan bu duruma son verilmesi yönünde adımlar atılmasını beklerken, İsrail’in saldırılarını durdurması ve bölgedeki insani krize çözüm bulunması gerektiği vurgulanıyor.

Gazze Şeridi’nde yaşanan insanlık dramı, uluslararası arenada dikkat çeken bir konu haline gelirken, bölgedeki sivillerin yaşadığı acıların son bulması için uluslararası toplumun daha etkin bir şekilde harekete geçmesi gerektiği belirtiliyor. İsrail’in saldırılarına son verilmesi ve Gazze’deki sivillerin güvenliğinin sağlanması için uluslararası diplomasinin devreye girmesi beklenirken, bölgedeki gerilimin daha da artmaması için tüm taraflara sorumluluk düşüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Soykırım Faaliyetleri Sonucunda 40 Bin 405 Filistinli Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!