G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO37,99
CNY4,84
GBP45,61
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,31
GR. ALTIN2.882,30
BTC2.163.173,88

Kayseri’de Sanat Galerisi: Sanatseverler için Kapılar Ücretsiz Açık

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan Millet Bahçesi’nde geçen mayıs ayında hizmete giren sanat galerisi, profesyonel sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapmanın yanı sıra sanatla uğraşan ancak sergi açma fırsatı bulamayan herkese ücretsiz olarak kapılarını açıyor.

Galeride bugüne dek birçok sergi düzenlendi. “Klasik Türk Sanatları”, “Plastik Sanatlar”, “Türk İslam Sanatları” ve “15 Temmuz Milletin Zaferi” gibi konuları ele alan sergilerde ev hanımı Fatma Şık’ın akrilik tabloları ve oyma ustası Şükrü Koç’un ahşap eserleri yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın, sanat galerisinin açılışından bu yana sanat severlerin buluşma noktası haline geldiğini belirtti. Ahşap oyma eserlerin hala sergilendiğini vurgulayan Ayaydın, galerinin sanatseverlere ücretsiz olarak kapılarını açtığını ve halkın bu eserlerle buluşmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Sanat galerisi sorumlusu Fatma Kırıcı, belediyenin temel misyonunun halka hizmet olduğunu ve şehirdeki değerleri ortaya çıkarma amacı güttüklerini söyledi. Kırıcı, galerinin herkese açık olduğunu ve sanatla ilgilenen herkesi motive etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Ahşap oyma ustası Şükrü Koç, daha önce eserlerini fuarlara götürdüğünü ancak sergileme fırsatı bulamadığını belirtti. Şu anda sergide 70’e yakın ahşap eserinin yer aldığını söyleyen Koç, eserlerinin arasında makam koltuğu, çerçeve, eski tavan göbeği, sütun, yatak başlığı ve Osmanlı arması gibi parçaları sergilediğini aktardı.

Millet Bahçesi’nde yer alan sanat galerisi, Kayserililere sanatı ve sanatçıları buluşturma amacı güderek, herkesin ücretsiz olarak ziyaret edebileceği bir mekan olma özelliği taşıyor. Sanat galerisi, sanatla ilgilenen herkese kapılarını sonuna kadar açık tutarak, farklı sanat dallarında eserlerini sergileme imkanı sunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kayseri’de Sanat Galerisi: Sanatseverler için Kapılar Ücretsiz Açık

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!