G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,08
CNY4,86
GBP45,67
EURO/USD1,11
BIST9.960,55
Petrol74,25
GR. ALTIN2.885,92
BTC2.174.781,52

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: “Türkiye ve Rusya Afrika’da Avrupa’nın Yerini Alıyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Quo Vadis Europa etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye ve Rusya’nın Afrika’daki etkisinin Avrupa’yı rahatsız ettiğini belirtti. Borrell, Afrika’nın çeşitli bölgelerinde yaşanan gelişmelerin endişe yarattığını vurgulayarak, Libya örneğine de atıfta bulundu. Libya’da eskiden İtalyan ve Fransız varlığının bulunduğunu ancak günümüzde Türk ve Rus etkisinin arttığını ifade etti. Ayrıca, Libya’daki askeri üslerin artık Avrupa’ya değil Türk ve Rus güçlerine ait olduğunu belirtti.

Josep Borrell, Afrika’daki gelişmelere dikkat çekerek endişelerini dile getirdi. Fransız ve İtalyan varlığının yerini Türk ve Rus etkisinin aldığına dikkat çeken Borrell, Libya’nın kıyılarında bulunan üslerin artık Avrupa’ya değil Türk ve Rus güçlerine ait olduğunu belirtti. Bu durumun Akdeniz’deki düzeni bozduğunu söyleyen Borrell, Avrupalı unsurların Afrika’daki yerini kaybetmelerinin rahatsızlık verici olduğunu belirtti.

Josep Borrell’ın yaptığı konuşma, Avrupa Birliği’nin Türkiye ve Rusya’nın Afrika’daki etkisinden duyduğu endişeyi gözler önüne serdi. Borrell, Avrupa’nın Afrika’daki gelişmeleri yakından takip etmesi gerektiğini belirtirken, Libya örneği üzerinden Türk ve Rus etkisinin artışını vurguladı. Avrupa için bulunduğu noktadan rahatsız olan Borrell, bu durumun Akdeniz ve genel olarak Avrupa açısından istenmeyen bir durum olduğunu vurguladı. Borrell’ın konuşması, Avrupa’nın Afrika’daki siyasi dengeler karşısındaki kaygılarını açıkça ortaya koydu.

Sonuç olarak, Josep Borrell’ın Avrupa Birliği adına yaptığı konuşma Türkiye ve Rusya’nın Afrika’daki artan etkisinin Avrupa’yı rahatsız ettiğini dile getirdi. Borrell, Afrika’daki değişimlere dikkat çekerek, özellikle Libya örneği üzerinden Türk ve Rus etkisinin artışını belirtti. Avrupa için belirsizliğe sebep olan bu durumun düzeltilmesi ve Avrupa’nın konumunun yeniden sağlanması için atılması gereken adımlar üzerine düşünülmesi gerektiğini vurguladı. Borrell’ın konuşması, Avrupa’nın dış politikadaki zorluklarını ve Afrika’daki değişen dinamiklere verdiği tepkiyi açıkça ortaya koydu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AB Yüksek Temsilcisi Borrell: “Türkiye ve Rusya Afrika’da Avrupa’nın Yerini Alıyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!