G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,01
CNY4,86
GBP45,68
EURO/USD1,11
BIST10.084,08
Petrol74,92
GR. ALTIN2.887,44
BTC2.169.611,93

BM: Gazze’de Yetersiz Beslenme ve Çocuk Felci Alarmı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Günlük basın toplantısında Gazze’deki insani durum hakkında bilgi verdi. Dujarric, Filistinli çocuklar arasında akut yetersiz beslenme vakalarının arttığını ve İsrail’in yardım operasyonlarını aksattığını belirtti. Gıda yardımı miktarının son 10 ayın en düşük seviyesine indiğini de ifade etti.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi raporlarına göre, İsrail’in temmuz ayında reddettiği insani yardım girişimlerinin arttığı belirtildi. Çocuklar, yetersiz beslenme ve sağlık hizmetlerinin eksikliğinden en çok etkilenen grup oldu. Bu durum hastalık risklerini artırıyor.

Gazze’de su ve sanitasyon sorunlarının arttığına dikkat çeken Dujarric, 25 yıl sonra ilk defa çocuk felci vakasının tespit edildiğini açıkladı. 10 aylık bir bebeğin çocuk felci olduğu bilgisinin DSÖ tarafından doğrulandığını belirten Dujarric, bulaşıcı hastalık riskinin artması nedeniyle acil müdahale gerektiğini vurguladı.

Gazze’de su ve sanitasyon sistemlerinin bozulması sonucu bulaşıcı hastalık riskinin arttığı ve çocuk felci vakalarının görülme olasılığının yükseldiği bilgisi paylaşıldı. DSÖ, Gazze’deki çocuk felci vakalarıyla mücadele etmek için 600 bin çocuğa aşı uygulamayı planladıklarını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM: Gazze’de Yetersiz Beslenme ve Çocuk Felci Alarmı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!