G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,01
CNY4,86
GBP45,68
EURO/USD1,11
BIST10.084,08
Petrol74,92
GR. ALTIN2.887,44
BTC2.169.611,93

Mahkum İsyanı: 1 Ölü, 4 Yaralı ve Rehin Alınanlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Volgograd bölgesindeki bir cezaevinde meydana gelen isyan olayında mahkumlar, bıçaklarla gardiyanlara saldırdı ve personeli rehin aldı. Rusya Federal Cezaevi Servisi (FSIN) tarafından yapılan açıklamaya göre, olay sırasında 1 kişi hayatını kaybetti ve 4 kişi yaralandı.

Olayın detaylarına ilişkin çekilen görüntülerde, bıçakla yaralanan gardiyanların yerde yattığı ve birinin boğazının kesildiği görüldü. Acil müdahale ekipleri tarafından yapılan açıklamada ise saldırıda hayatını kaybeden bir kişinin olduğu ve yaralanan 4 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Cezaevi yönetiminin açıklamasına göre, isyan esnasında disiplin komisyonu toplantısı sırasında mahkumlar personeli rehin aldı. Rehinelerin serbest bırakılması için müdahale edilirken, olayda kayıpların olduğu bildirildi. Saldırganların Özbekistan ve Tacikistan vatandaşları olduğu ifade edilirken, mahkumların DEAŞ üyesi olduğu iddia edildi.

Volgograd bölgesindeki yüksek güvenlikli “IK-19” cezaevinin bin 241 kişilik kapasitesi bulunmaktadır. Ancak isyan çıkan mahkumların kimlikleri hakkında resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır. Olayın meydana geldiği Surovikino kasabasında bulunan cezaevinde yaşanan bu tür şiddet olayları ülke genelinde endişe yaratmaktadır.

Yaşanan bu tür vakaların önlenmesi için güvenlik önlemlerinin artırılması ve mahkumların denetim altında tutulmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınması ve mahkumların rehabilitasyon süreçlerinin daha etkili bir şekilde yürütülmesi önem arz etmektedir.

Sonuç olarak, Volgograd bölgesindeki cezaevinde yaşanan isyan olayı ülke genelinde endişe ve üzüntü yaratmıştır. Yetkililerin olayla ilgili soruşturmayı derinleştirmesi ve benzer olayların önlenmesi için gerekli adımları atması önemlidir. Güvenlik güçlerinin ve cezaevi personelinin daha iyi eğitilmesi ve desteklenmesi de bu tür olayların önlenmesinde önemli bir rol oynayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mahkum İsyanı: 1 Ölü, 4 Yaralı ve Rehin Alınanlar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!