G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO38,01
CNY4,86
GBP45,68
EURO/USD1,11
BIST10.084,08
Petrol74,92
GR. ALTIN2.887,44
BTC2.169.611,93

Almanya’nın Ukrayna’ya verdiği yardımlar kademeli olarak azalacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya, 2025 bütçesindeki düzenleme nedeniyle Ukrayna’ya daha az yardım kararı aldı. Almanya, 2022’de başlayan Rusya-Ukrayna savaşının ardından Batılı ülkeler arasında Ukrayna’ya askeri, mali ve insani yardım sağlama konusunda öne çıktı. Almanya, ABD’den sonra en büyük destekçilerden biri oldu.

Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’den (FDP) oluşan koalisyon hükümeti, 2025 bütçe planlaması üzerinde anlaşmaya vardıktan sonra tasarruf önlemleri uygulanmaya başladı. Alman basınının aktardığı bilgilere göre, 2022’den bu yana artan yardım miktarı, 2025 bütçesiyle birlikte yıllık olarak azalacak. Almanya’nın 2026’daki yardımı 3 milyar euroya, 2027 ve 2028’de 1 milyar euroya gerileyecek.

Almanya’nın Ukrayna’ya sağladığı yardımların miktarındaki düşüş, Alman basınında Ukrayna’ya yeni yardımların sağlanamayacağı yönünde tartışmalara yol açtı. Maliye Bakanı ve FDP Genel Başkanı Christian Lindner’in Ukrayna’ya yardımların azaltılması yönündeki talebi, Savunma Bakanlığına iletilmiş ve yeni tedbirlerin finansmanının sağlanması durumunda alınabileceği belirtilmiştir.

Almanya’nın gelecek yıllarda Ukrayna’ya daha fazla destek vermesi için G7 ülkelerinin Rusya’nın dondurulmuş varlıklarından elde edilmesine vurgu yapması planlanırken, Almanya’nın Ukrayna’ya desteğini sürekli olacağı yönünde açıklamalar yapan Başbakan Scholz, teknik zorlukların aşıldığı takdirde önemli bir artış olacağını belirtti.

ABD’nde eski Başkan Donald Trump’ın yeniden seçilmesi durumunda Ukrayna’ya verilen mali destekte azalma olabileceği endişeleri yaşanırken, Alman siyasetçiler arasında Almanya’nın Ukrayna’ya desteğinin yeterli olup olmadığı konusunda farklı görüşler ortaya çıkıyor. Alman hükümeti Ukrayna’ya olan desteğini sürdüreceğini belirtirken, muhalefet partileri ve bazı siyasetçiler bu desteğin yetersiz olduğunu dile getiriyor.

Almanya şimdiye kadar Ukrayna’ya askeri ve insani yardımın yanı sıra doğrudan ödemelerle 34 milyar euro tahsis etti. Silah sistemleri, araçlar, lojistik destek ve mühimmat sağlayan Almanya, gelecek dönemde de Ukrayna’ya destek verme planları yapıyor. Almanya, Ukrayna’ya yardımlarını uluslararası hukuk çerçevesinde ve savaşa taraf olmadan sürdürmeyi planlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’nın Ukrayna’ya verdiği yardımlar kademeli olarak azalacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!