G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.966,82
Petrol74,56
GR. ALTIN2.858,49
BTC2.165.555,47

BM Direktörü: İsrail’in Okul Saldırıları “Münferit Değil”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda Gazze’de yaşanan çatışmalarla ilgili Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) İnsani Yardım Finansman ve Kaynak Nakil Birimi Direktörü Lisa Doughten, İsrail’in Gazze’deki okulları hedef almasının münferit bir olay olmadığını belirtti. Lisa Doughten, BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada İsrail Ordusunun Gazze’deki okulları hedef almasıyla ilgili detayları paylaştı. Gazze’deki Et-Tabiin Okulu’na yapılan saldırının çatışmaların başlangıcından bu yana yerinden edilmiş kişilerin barındığı bir okula yönelik en ölümcül saldırılardan biri olduğunu ifade ederek bu tür saldırıların giderek arttığını belirtti.

Lisa Doughten, İsrail Ordusu tarafından sabah namazı esnasında gerçekleştirilen saldırı sonucunda en az 100 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısından büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. Ayrıca Gazze’de, 3-4 Ağustos tarihlerinde üç ve 8 Ağustos’ta da iki okulun İsrail ordusu tarafından vurulduğunu ve bunların 10 Temmuz’da Et-Tabiin Okulu’na yapılan saldırıyı takip ettiğini aktardı. Doughten, Gazze’de aralıksız şiddetin yaklaşık 40 bin Filistinlinin ölümüne ve 90 binden fazla kişinin yaralanmasına neden olduğunu söyledi. Ayrıca yaklaşık 10 bin kişinin kayıp olduğunu ve enkaz altında gömülü olabileceğini belirtti.

BM Direktörü Lisa Doughten, Gazze’deki sürekli yıkımı ve yenilenen tahliye emirlerini eleştirerek bu savaşın hayatları, hayalleri ve gelecekleri yok ettiğini vurguladı. Gazze’deki sağlık sisteminin zar zor işlevsel olduğunu ve sivil halka sınırlı destek sağladığını ifade etti. Ayrıca konut binalarının yüzde 60’ından fazlasının ve yol ağının yüzde 65’inin tahrip edildiğini belirtti. Lisa Doughten, sadece iki hafta içinde çeyrek milyondan fazla insanın yerinden edildiğini ve tahliye emirlerinin güvenliği sağlamak yerine ters sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Lisa Douhgten, Gazze’de siviller için hiçbir korumanın olmadığını ve amansız kitlesel yer değiştirme olayları yaşandığını belirtti. İsrail’in yardımları engelleyerek sivillerin sağlık, gıda ve hijyen malzemelerine erişimini engellediğini aktardı. Doughten, Güvenlik Konseyi’ne seslenerek El Tabiin Mektebi’ndeki felaketin tekrarlanmaması için harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Direktörü: İsrail’in Okul Saldırıları “Münferit Değil”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!