G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

İsrail’in Okula Yaptığı Saldırıda Sabah Namazı Kılanlar Hedef Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Miller İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin raporuna göre, İsrail, Gazze’deki Et-Tabiin isimli okula düzenlediği saldırı sırasında sabah namazı kılan insanlara saldırdı. Saldırıda binlerce sivil yerinden edilirken, yaralılar kısmen işlevsel bir hastaneye yetiştirildi ancak hastanede yeterli tıbbi malzeme bulunmamaktaydı. Olay sonrasında saldırıdan sağ kurtulanlara psikolojik destek sağlandı. İsrail’in 10 Ağustos’taki saldırısı Gazze Şeridi’nde bir okula yapılan 21. saldırı olarak kayıtlara geçti ve saldırılarda 274 kişi hayatını kaybetti. Bu saldırı, bölgedeki bir anlaşmazlık sonrasında gerçekleşmişti ve ardından İsrail, Hamas’ı okulu karargah olarak kullandığı gerekçesiyle suçlamıştı.

Gazze kentindeki Derac Mahallesi’ndeki Et-Tabiin Okulu’na düzenlenen hava saldırısında en az 100 Filistinli öldü. Saldırı anında sığındığı okulda namları bulunan binlerce sivil vardı ve saldırı sonrası hayatta kalanlara psikolojik destek sağlandı. Saldırı sonrasında korkunç manzaralar ortaya çıkmış, sağlık ve sivil savunma ekipleri cesetlerle dolu sınıflarda kurtarma çalışmaları yürüttü. Sosyal medyada saldırının görüntüleri paylaşılırken, Hamas ve İsrail arasında suçlamalar havada uçuştu.

İsrail ordusu, saldırıyı Hamas’ın okulu karargah olarak kullandığı iddiasıyla savunurken, Hamas bu iddiayı yalanladı ve İsrail’i sahte bahaneler uydurmakla suçladı. ABD, Mısır ve Katar gibi arabulucu ülkeler ise, Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrıları yapsalar da İsrail’in saldırısı bu çağrılardan kısa bir süre sonra gerçekleşti. Tüm bu olaylar, bölgedeki gerilimi arttırırken, uluslararası toplum da İsrail’in Gazze’deki saldırılarını kınadı ve sorumluların adalet önüne çıkarılmasını talep etti.

Sonuç olarak, İsrail’in Gazze’deki okula düzenlediği saldırı sonucunda çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesi ve binlercesinin yerinden edilmesi uluslararası arenada ciddi bir tepkiyle karşılandı. Bu tür saldırıların sivilleri hedef alması ve uluslararası hukuka aykırı olması nedeniyle İsrail’in bu tür eylemlerinden vazgeçmesi ve barışçıl yollarla çözüm aranması yönünde çağrılar yapıldı. Umuyoruz ki benzer trajediler bir daha yaşanmaz ve bölgede barış ve istikrar sağlanır.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Okula Yaptığı Saldırıda Sabah Namazı Kılanlar Hedef Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!