G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Hakkari’nin Sat Buzul Gölleri’nde Terörden Arındırılan Bölge, Doğaseverleri Kendine Çekiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de bulunan Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri bölgesinde, geçmiş yıllarda terörle anılan İkiyaka Dağları’ndaki Sat Buzul Gölleri, gerçekleştirilen operasyonlarla terör unsurlarından temizlendi. Sat Buzul Gölleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 22 Eylül 2020’de milli park ilan edildi. Hakkari Valiliği’nin öncülüğünde başlatılan Cilo Festivali’ne yurt içinden ve yurt dışından birçok doğasever katıldı.

Festival kapsamında katılımcılar, çadırlarda kamp kurarak doğanın keyfini çıkardılar. Dağcılık ve doğa sporlarıyla ilgilenenler, göl kenarında kahvaltı yaparken, kanolarla gösteriler sunma fırsatı buldular. Trekking, yamaç paraşütü, yüzme ve dağ bisikleti gibi etkinlikler de festival programında yer aldı. Doğaseverler, Sat Buzul Gölleri önünde hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Festival için Almanya’dan gelen Tim Schleer, Türkiye’ye ilk kez gelmesine rağmen Sat Buzul Gölleri’nin doğal güzelliğine hayran kaldığını ifade etti. Şırnak’tan gelen İdris Gül ise festival alanında yer bulabilmek için erken gelmek zorunda olduklarını belirtirken, Yüksekova’dan gelen Mehdi Onat ise bölgeyi ilk defa ziyaret ettiğini ve festivale heyecanla katıldığını dile getirdi. Onat, Türkiye’nin dört bir yanından insanların bu etkinliğe katılmaya başladığını ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Hakkari Valiliği’nin önderliğinde düzenlenen Cilo Festivali, doğaseverler ve dağcılar için unutulmaz bir deneyim olurken, Sat Buzul Gölleri’nin terörden arındırılarak milli park ilan edilmesi de bölgenin turizme açılması adına önemli bir adım olarak değerlendirildi. Festivalin katılımcıları, doğal güzelliklerle iç içe vakit geçirerek unutulmaz anılar biriktirdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’nin Sat Buzul Gölleri’nde Terörden Arındırılan Bölge, Doğaseverleri Kendine Çekiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!