ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Gazze’deki sivillerin korunması çabalarına devam edeceğini, ancak İsrail’e bir silah ambargosu uygulanmasını desteklemediğini açıkladı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları 308 gündür devam ederken, saldırılarda en az 39 bin 699 Filistinli yaşamını yitirdi, 91 bin 722 kişi yaralandı. ABD, İsrail’e en büyük destekçi olmaya devam ediyor.
ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in dış politika danışmanı Phil Gordon, Harris’in Gazze’deki sivillerin korunması için çalışmaya devam edeceğini ancak İsrail’e yönelik bir silah ambargosunu desteklemediğini belirtti. Gordon, medyada yer alan tartışmaları sosyal medya hesabından açıkladı. Harris, İsrail’e yönelik silah ambargosunu desteklemediğini ve uluslararası insani hukuku ön planda tutarak Gazze’deki sivillerin korunması çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.
Harris’in adı açıklanmayan bir yardımcısı, Michigan’da Filistin destekçisi bir grupla yapılan görüşmede, Harris’in İsrail’e yönelik bir silah ambargosu fikrini tartışmaya açmamasını belirtti. Joe Biden yönetiminin İsrail’e verdiği koşulsuz destekten rahatsız olan Demokratlar, Harris ile yaptıkları görüşmede İsrail’e silah ambargosu konusunu ayrı bir toplantıda ele almak istediler ancak Harris bu talebe olumlu yanıt vermedi.
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının devam ettiği süreçte Kamala Harris’in İsrail politikaları üzerine ortaya çıkan tartışmalar devam etmektedir. Harris’in Gazze’deki sivillerin korunması için çaba gösterirken, İsrail’e silah ambargosu uygulanması fikrini desteklemediği açıklanmıştır. ABD’nin İsrail’e destek vermesiyle ilgili olarak Harris’in tutumu ve politikaları dikkatle takip edilmektedir.
İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar nedeniyle yaşanan insanlık dramı karşısında ABD’nin tutumu ve Kamala Harris’in politikaları önemli bir konu haline gelmiştir. Harris’in Gazze’deki sivil halkın korunmasına yönelik çabalarını sürdüreceği ancak İsrail’e yönelik silah ambargosu uygulanmasını desteklemeyeceği belirtilmiştir. ABD’nin İsrail politikaları ve Harris’in tutumu üzerine devam eden tartışmalar, uluslararası toplumun dikkatle izlediği bir konu olmaya devam etmektedir.