G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

Atıcılık Dalında Tarihi Başarı: Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’dan Türkiye’ye İlk Madalya!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda, Türkiye’ye atıcılık branşındaki ilk madalyayı getiren sporcularımız Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, finalde Sırbistanlı rakipleri ile mücadele etmişlerdi. Karşılaşma büyük bir heyecana sahne olmuş, ancak altın madalyayı Sırbistan kazanmıştı. Bu başarılarıyla Türkiye’ye atıcılık branşında ilk madalyayı kazandıran sporcularımızın performansı, tüm dünyanın dikkatini çekmişti. Yusuf Dikeç, atışlarında ekipmana ihtiyaç duymamasıyla da ön plana çıkmıştı.

51 yaşındaki milli sporcu, Radyo Gol’e verdiği röportajda, başarılarını ve atışları hakkında konuştu. Dikeç, Dünya’nın kendisini değil, Türkiye’yi konuştuğunu belirterek, “Biz sadece bir simgeyiz” dedi. Ekipman konusunda herhangi bir olumsuzluk olmadığını ve çift gözle atış yaptığını söyleyen sporcu, bu tercihinin kendisine daha sağlıklı atış yapma imkanı sunduğunu belirtti. Cebinde elleriyle atış yapmasının artistlikle bir ilgisinin olmadığını vurgulayan Dikeç, bu yöntemin kendisini daha motive ettiğini ve atışları daha rahat yapmasını sağladığını ifade etti.

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde Sırbistanlı rakipleriyle mücadele etmişlerdi. Ancak altın madalyayı rakiplerine kaptıran milli sporcularımız, Türkiye’ye atıcılık branşında tarihi bir başarı getirmeyi başardı. Dikeç’in başarısı, atışlarda ekipmana duyduğu ihtiyacın olmaması ve çift gözle atış yapmasıyla dikkat çekmişti.

Yusuf Dikeç’in Radyo Gol’e yaptığı açıklamalarda da belirttiği gibi, Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden sporcularımız, atıcılık branşında elde ettikleri bu başarı ile adlarından söz ettirmişlerdi. Dünya’nın dikkatini çeken bu başarının ardından, Türkiye’nin spor alanındaki potansiyeli bir kez daha gözler önüne serilmişti. Bu tarihi başarı, Türk sporuna yeni bir ivme kazandırmış ve atıcılık branşında önemli bir dönüm noktası olmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Atıcılık Dalında Tarihi Başarı: Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan’dan Türkiye’ye İlk Madalya!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!