G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.144.983,75

İsrail’in Dahiye’ye Düzenlediği Hava Saldırısından İlk Görüntüler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun Lübnan’ın başkenti Beyrut’un Hizbullah’ın kalesi olarak nitelendirilen Dahieh’e düzenlediği hava saldırısının ardından, bölgeden gelen ilk görüntüler gerilimi artırdı. Gazze’de devam eden katliamlarla birlikte, İsrail ile İran destekli Lübnan Hizbullah’ı arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Dahiye bölgesinde meydana gelen şiddetli patlama, işlek caddelerde bulunan birkaç binayı hedef aldı. Patlama sonucunda bölgede büyük duman bulutları yükselirken panik hakim oldu.

NNA’nın bildirdiğine göre, İsrail saldırısında Beyrut’un güney bölgesine yapılan saldırıda Hizbullah’ın Şura Meclisi’nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi hedef alındı. Patlamada 1 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu belirtildi, fakat ölen kişinin kimliği hakkında herhangi bir detay paylaşılmadı. Saldırının insansız hava araçlarından fırlatılan 3 füze ile gerçekleştiği ve Beyrut’ta er-Rabih isimli bir binanın vurulduğu ve 2 katının yıkıldığı belirtildi.

İsrail ordusu Beyrut’taki saldırının arkasında olduklarını doğrularken, 12 kişinin hayatını kaybettiği Mecdel Şems ve bir Hizbullah komutanının hedef alındığını açıkladı. Hedef alınan Hizbullah komutanın ismi ve saldırının detayları hakkında net bilgi verilmedi, ancak İsrail basını, Fuad Şükür’ün saldırının hedefi olduğunu ve Şükür’ün Hizbullah’ın 2 numaralı ismi olduğunu iddia etti.

Fuad Şükür’ün Hizbullah’ın hassas füze projesi komutanı olarak görev yaptığı ve birkaç yıl önce atandığı belirtildi. İsrail basını, Şükür’ün saldırıdan kurtulup kurtulmadığı hakkında belirsizlik olduğunu rapor etti. Hizbullah’tan henüz saldırıya ve İsrail basınındaki iddialara ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ayrıca, Fuad Şükür’ün, 1983’te Beyrut’taki ABD Deniz Piyadeleri kışlasının bombalanmasında rol aldığı iddiasıyla ABD’nin şüpheliler listesine eklenerek başına ödül konulduğu biliniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Dahiye’ye Düzenlediği Hava Saldırısından İlk Görüntüler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!