G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.148.462,75

İsrail Hizbullah’ı hedef aldı: Beyrut’ta şiddetli patlamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen şiddetli patlamaların Hizbullah’a ait binalarda gerçekleştiği bildirildi. İsrail ile Lübnan Hizbullah’ı arasındaki gerilimde artan bir tırmanış gözlemlendi. Son olarak İsrail ordusu, Beyrut’un güneyindeki Hizbullah’a ait binalara hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıda birden fazla binanın hedef alındığı ve binaların yerle bir edildiği belirtildi. Patlama sonucunda büyük dumanlar yükselirken, olayın yaşandığı bölgede panik yaşandı.

İsrail ordusu, yaptığı açıklamada Beyrut’taki saldırının arkasında olduklarını doğruladı. Açıklamada, saldırının hedefinin, 12 kişinin ölümüne neden olduğu iddia edilen Mecdel Şems ve birçok İsraillinin ölümünden sorumlu tutulan bir Hizbullah komutanı olduğu belirtildi. Ancak hedef alınan komutanın ismi ve saldırının detayları hakkında bilgi verilmedi.

Patlamaların ardından bölgede büyük bir kaos yaşandı. Patlama sonucu meydana gelen hasarın boyutu henüz net olarak belirlenemedi. Ancak verilen bilgilere göre, patlama sonucu birçok binanın zarar gördüğü ve yıkıldığı bilgisi paylaşıldı. Saldırı sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı da şu an için belirsizliğini koruyor.

Görgü tanıkları, patlama anında büyük bir gürültü duyduklarını ve ardından dumanların yükseldiğini ifade etti. Hizbullah’a ait olduğu söylenen binaların yer aldığı Dahiye bölgesindeki patlamaların nedeni henüz netlik kazanmadı. Ancak İsrail’in bu saldırıyla Hizbullah’ı hedef aldığı ve gerilimi artırmayı amaçladığı yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

Olayın ardından Beyrut’ta güvenlik önlemleri artırıldı. Yetkililer, halkı sakin olmaları konusunda uyarırken, soruşturmanın devam ettiğini ve olayın detaylarının en kısa sürede ortaya çıkarılacağını belirtti. Beyrut’ta yaşanan bu olay, bölgedeki tansiyonun yükselmesine neden olurken, uluslararası toplumun da endişeyle yakından takip ettiği bir konu haline geldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Hizbullah’ı hedef aldı: Beyrut’ta şiddetli patlamalar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!