G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

Altın Madeni Kazasının Ardından Yapılan Analiz Çalışmaları Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının ardından, Bakan Yardımcısı Fatma Varank’ın ve genel müdürlerin koordinesinde 8 teknik ekip sahada çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Ekipler her gün 9 ayrı noktadan aldığı numuneleri 3 ayrı laboratuvarda analize gönderiyor. Analizler, Mobil Su ve Atık Su Analiz Laboratuvarı, Çevre Referans Laboratuvarı ve yetkili laboratuvarlarda gerçekleştiriliyor. Bu analizlerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi. Ayrıca, bölgede bulunan yeraltı suyu gözlem kuyularında, kazadan önce yapılan izleme sonuçları ve kazadan sonra yapılan analiz sonuçları da karşılaştırılıyor.

Gözaltına alınan şirketin Türkiye’deki müdürü hakkında karar alınırken, maden kazası bölgesinde son durum hakkında bakanlarca açıklamalarda bulunuldu. Maden denetimlerinde 2023 yılında cezaların artırılacağına dair açıklamalar yapıldı ve bakanlık tarafından bir maden ocağının lisansının iptal edildiği duyuruldu. Bakanlık teknik ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda hava kalitesinde de siyanür kaynaklı bir olumsuzluğun tespit edilmediği bildirildi. Buna ek olarak, bölgedeki toprak kayması sonucu akan malzemenin geçici depolanacağı alanlar belirlendi ve geçirimsizlik sağlanması amacıyla yapılan çalışmalar Bakanlık gözetiminde gerçekleştirilerek, bölgeye akan malzemenin hazırlanan alana transferi başladı.

Bu süreçte, yaşanan altın madeni felaketinin çevrede oluşma ihtimali olan olumsuzluklara karşı gerçekleştirilen analiz çalışmaları büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Ekipler, her gün toprak ve su numunelerini 3 farklı laboratuvara götürerek analiz ettiriyor. Bu analizler sonucunda herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi. Ayrıca hava kalitesi izleme istasyonlarında yapılan incelemeler sonucunda da siyanür kaynaklı bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Buna ek olarak, bölgedeki toprak kayması sonucu meydana gelen malzemenin geçici olarak depolanacağı alanlar belirlenerek, geçirimsizlik sağlanması amacıyla yapılan çalışmalar, Bakanlık gözetiminde gerçekleştirilmiş ve bölgeye akan malzemenin hazırlanan alana transferi başlamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Altın Madeni Kazasının Ardından Yapılan Analiz Çalışmaları Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!