G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,15
CNY4,84
GBP45,48
EURO/USD1,12
BIST9.931,52
Petrol74,39
GR. ALTIN2.868,34
BTC2.163.341,44

Lübnan Hizbullah’ı İsrail’i tehdit etti: Yeni bir savaş kapıda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Doğu’da Lübnan Hizbullah’ının, Gazze’deki İsrail işgaline karşı yaptığı saldırılar İsrail ile Lübnan arasında yeni bir savaş riski oluşturdu. İsrail tarihinde daha önce iki kez Hizbullah’ı bahane ederek Lübnan’ın güneyini işgal etmiş, bu da büyük sivil kayıplara ve yıkımlara sebep olmuştu. Son olayda ise Gazze’deki katliama karşılık İran destekli Hizbullah, İsrail’in kuzeyindeki askeri mevzileri vurdu. Bu durum, İsrail’in Lübnan’a karşı saldırı başlatmasına neden oldu.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Golan Tepeleri’ne düzenlenen saldırının ardından “Hizbullah ve Lübnan’a karşı topyekun bir savaş anına yaklaşıyoruz” açıklamasını yaparak gerilimi artırdı. Cumartesi günü İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’nde bir roketin düşmesi sonucu 12 kişi, çoğu çocuk, hayatını kaybetti. İsrail, bu saldırıyı Lübnan Hizbullah’ının düzenlediğini iddia etti ve hedef alınan futbol sahasına isabet eden roketin sadece Hizbullah’ın envanterinde bulunduğunu belirtti.

Bu gelişmeler üzerine İsrail ordusu, Lübnan’a yönelik olası bir saldırı nedeniyle Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’ndaki uçak seferlerini askıya aldı. ABD ve diğer batılı ülkeler de Lübnan’daki vatandaşlarına güvenlik uyarısında bulundu. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İsrail ve Lübnan arasındaki gerilimi diplomatik çözümle sonlandırmak için çaba harcadıklarını ve tansiyonun yükselmesini istemediklerini belirtti. ABD’nin İsrail’e sarsılmaz destek verdiğini ve bölgedeki tüm taraflarla görüşmeler yaptığını vurguladı.

Kirby, İsrail’in güvenliğine verilen desteklerin artarak devam edeceğini ve diplomatik çözüm için zaman ve zemin olduğunu söyledi. Lübnan Hizbullahı ve diğer İran destekli unsurlara karşı İsrail’in yanında olacaklarını kaydetti. Ancak Lübnan kaynaklı geniş çaplı bir savaş ihtimalini görmediklerini ifade etti. Sonuç olarak, tüm taraflara sükunet çağrısında bulunarak bölgedeki gerilimi azaltmaya çalıştıklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lübnan Hizbullah’ı İsrail’i tehdit etti: Yeni bir savaş kapıda!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!